Son Dakika Haberler

-CHP'nin, Varlık Fonu'na devredilen kurumlara ilişkin verdiği araştırma önergesinin bugün görüşülmesine ilişkin önerisi kabul edilmedi

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda CHP'nin, Varlık Fonu'na devredilen kurumlara ilişkin verdiği araştırma önergesinin, bugün görüşülmesine ilişkin önerisi kabul edilmedi.

Danışma Kurulu toplanamadığından CHP'nin Genel Kurul gündemine taşıdığı öneri üzerinde ilk sözü, CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke aldı.

Böke, Varlık Fonu'nu eleştirerek, "Milletin malını, cumhuriyetin bütün servetini, halkın alın teriyle oluşturulan kurumları haraç mezat ipotek ettiğiniz bir fon kurdunuz. Bu bir paralel hazinedir. FETÖ nasıl Türkiye'yi bombaladıysa bu paralel hazine de Türkiye ekonomisi üzerine düşen bir bombadır." dedi.

Varlık Fonu ile "Yandaşların batıklarının temizleneceğini", vatandaşın cebindeki paranın alınarak rant sistemi içindeki yandaşların cebine konulacağını iddia eden Böke, "Varlık Fonu dediğiniz çok ihtiyaç duyulan borcu bulmak için yaratılmış olan bir düzendir. Sarayın ipotek fonu, rant ekonomisinin iflasının açık beyanıdır." diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta da Varlık Fonu'nun bir borç yönetim fonu olduğunu savunarak, dünyadaki örnekleriyle taban tabana zıt bir fon kurulduğunu iddia etti. Türkiye'nin açık veren ve dış kaynağa ihtiyacı olan bir ekonomisi bulunduğunu belirten Usta, kamunun büyük kuruluşlarının da Varlık Fonu'na devredilmesini eleştirdi.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım da Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve siyasal standartlarının düştüğü bir dönemde, Varlık Fonu kurulmasına şiddetle karşı çıktıklarını dile getirerek, iktidarın Varlık Fonu ile paralel bütçe oluşturmak, harcamalarını Sayıştay denetiminden uzak tutmak amacıyla hareket ettiğini öne sürdü.

Yıldırım, "Bu Fon normalde dış ticaret, bütçe fazlası olan ülkelerde refahın, artı paranın yatay şekilde dağıtılması, zenginle fakir arasındaki makasın daraltılması amacıyla kurulmuştur. Türkiye'de ise en zengin kamu şirketlerinin bu fona devredilmesinden anlıyoruz ki refahı bütün topluma dağıtmayı bırakın, refahı mutlu bir azınlığın tekeline vermek için bir çalışma görüyoruz." dedi.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de Varlık Fonu'nun büyük projelerin finanse edilmesi, ekonomideki dalgalanmaların en aza indirilmesi ve sigorta görevi görmesi için kurulduğunu belirterek, Fon ile Kanal İstanbul, nükleer santral, büyük savunma projeleri gibi mega projelerin hayata geçirilmesindeki finansal desteğin sağlanacağını söyledi.

Bilgiç, "Hayata geçirilecek mega projelerin finansmanının kamu üzerindeki ağırlığının azaltılması amaçlanan fon ile yeni istihdam alanları açılacak, Türkiye'nin ekonomik büyümesine katkı sağlanacak, stratejik alanlarda dışa bağımlılık azaltılacaktır." dedi.

-HDP Diyarbakır Milletvekili Baluken, Genel Kurulda

Bu arada HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, tahliyesinin ardından ilk kez TBMM Genel Kurul çalışmalarına katıldı.

Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Pervin Buldan'ın söz vermesi üzerine konuşan Baluken, cezaevinde bulunduğu sürede ve tahliye olduktan sonra kendisine ulaşan, selam gönderen, geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkür etti.

Tahliyesi dolayısıyla buruk bir sevinç yaşadığını, tutuklu HDP milletvekillerinin de en kısa zamanda serbest kalmasını istediğini belirten Baluken, "6 milyon oy almış, parlamentodaki üçüncü büyük partinin eş başkanlarının ve 10 milletvekilinin tutuklu olması ülkemize yakışmıyor. Bu ayıbın bir an önce ortadan kalkması lazım. Biz cezaevine girerken de barışı, demokrasi, kardeşliği savunduk, bugün aynı noktada barışı, demokrasiyi, kardeşliği savunmaya devam ediyoruz. Bu tablo umarım bir an önce ortadan kaldırılır." diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Baluken'e geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Aramıza hoş geldiniz." dedi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English