Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TBMM Başkanı Kahraman'a fahri doktora unvanı verildi (2)

TBMM Başkanı Kahraman: "Uluslararası konjonktür sürekli yeni değişimlere sahne olmaktadır. Bu baş döndürücü değişime ayak uydurulamadığı takdirde devlet olarak ayakta kalamayız. Aziz milletimizin onayladığı anayasa değişikliğine bir de bu açıdan bakmakta fayda vardır. Ekonomik ve teknik değişim, sosyal ve siyasi değişimi de zorunlu kılar"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, uluslararası konjonktürün sürekli yeni değişimlere sahne olduğunu belirterek, "Bu baş döndürücü değişime ayak uydurulamadığı takdirde devlet olarak ayakta kalamayız. Aziz milletimizin onayladığı anayasa değişikliğine bir de bu açıdan bakmakta fayda vardır. Ekonomik ve teknik değişim, sosyal ve siyasi değişimi de zorunlu kılar." dedi.

Gazi Üniversitesi Rektörlüğünce, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a, "siyaset bilimi ve sosyal bilimler" alanında fahri doktora unvanı verildi. Kahraman, Gazi Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen törendeki konuşmasında, üniversitenin Türkiye'nin öncü üniversitelerinden biri olduğunu ifade etti.
Öğrencilik yıllarında başlayan siyasi mücadele hayatının bugünlere kadar geldiğini belirten Kahraman, karşı çıktıkları fikirlere karşı hiçbir zaman şiddete başvurmadıklarını vurguladı.

Gençlere, "Sizler de zorluklara alışacaksanız ancak asla pes etmeyeceksiniz." diye seslenen Kahraman, gençlerin aziz milletin ümidi ve büyük bir medeniyetin varisleri olduğuna dikkati çekti.

Kahraman, "Bilinmelidir ki asalak toplumlar, hiç bir zaman medeniyet kuramazlar. Başkalarının fikirlerini tüketenler, ne kültürünü ne de felsefesini geliştirebilir. Bizim yerlilik ve millilik kavgamız, köklerimize bağlı kalarak gelişme ilerleme kavgasıdır." dedi.

- "Devletin olmadığı yerde kaos olur"

Bir ülkedeki en büyük gücün millet olduğunu vurgulayan Kahraman, şöyle devam etti:

"Milletin kurduğu devlet ancak millete hizmet için vardır. Devletin olmadığı yerde karışıklık, kaos olur. Devletin zaafa uğratıldığı yerde de anarşi olur. Demokratik ülkelerde devletin kontrolü kural olarak siyasetçilerdedir. Bizler, işimizi doğru yaptığımız takdirde sorunların çözümü daha kolaydır. Millet, siyasetçilere çözüm üretmeleri için vekalet görevi tevdi eder, iktidarın işi çözüm üretmek, muhalefetin işi de olumlu eleştirilerle iktidarı denetlemektir. Demokratik sistemde, siyasi kadrolar problem çözmek için göreve talip olurken diktaya dayalı siyasette, siyasi kadrolar problemin kendisi haline gelebilmektedir. Suriye'de yaşanan problem tam da budur. Siyaset, ortak sorunlara çözüm üretme sanatıdır. Halkla çatışarak, kurumlarla kavga ederek siyaset yapılamaz. Yine güç odaklarının emrinde siyaset üretilemez. Sorumlu ve kararlı bir siyaset adamını geçici bir hevese kapılmış amatör bir siyasetçiden ayıran özellik, kalıcı ve milli olmasıdır."

Kahraman, siyasetçide bulunması gereken en temel özelliklerinden birinin de ölçülülük olduğuna işaret ederek, "Ülkemizde pek çok siyasetçi görüyorsunuz. TBMM'de milleti temsil ediyorlar, il genel meclislerinde, belediye meclislerinde görev yürütüyorlar. Bunların arasında gerçekliği olanlar kadar hakikatlerden uzaklaşmalar da var. Onlar, gerçek bir iktidar yerine iktidar görüntüsünün peşinde koşan sanal siyasetçilerdir. Hedef, sadece iktidar olmamalıdır. İktidara geldiğinde ne yapılacağını bilmek gerekir." diye konuştu.

Toplumda demokratik sisteme karşı çıkan odakların yanlış bir hava estirdiğini belirten Kahraman, "Meclisimiz, seçildikleri illerin en yetenekli insanlarından meydana gelmiştir. Meclis'i kötüleyenler, bir kaç kötü örneği ele alarak onu tahrip etmek isteyendir, demokrasiye inanmayanlardır." ifadesini kullandı.

Devlet ve millet olarak hızlı bir değişim sürecinden geçildiğinin altını çizen Kahraman, bu değişim sürecinin sadece Türkiye'ye mahsus olmadığını vurguladı.

Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyaya baktığımızda neredeyse hiç bir şey sabit durmamaktadır. Uluslararası konjonktür sürekli yeni değişimlere sahne olmaktadır. Bu baş döndürücü değişime ayak uydurulamadığı takdirde devlet olarak ayakta kalamayız. Aziz milletimizin onayladığı anayasa değişikliğine bir de bu açıdan bakmakta fayda vardır. Ekonomik ve teknik değişim, sosyal ve siyasi değişimi de zorunlu kılar. Ancak her değişim ve dönüşüm birtakım zorluklarla karşılaşmaktadır.

Statükoya alışanlar, her zaman değişimin karşısında durmuşlardır. Güven, bir siyasetçi için en büyük teminattır. Bir kere yitirildiğinde tekrar kazanılması mümkün değildir. Siyasetçilerin çalışmalarını milletin kendilerine duydukları güven duygusunu pekiştirecek şekilde yapmaları gerekmektedir."

- "Türkiye bölgesinin istihdam üssü haline gelmeli"

TBMM Başkanı Kahraman, Türkiye'de 90 yılda büyük gelişmelerin yaşandığına değinerek, gelinen bu seviyenin yeterli olmadığını dile getirdi. Bilginin ahlakla, öğretimin terbiye ile maddiyatın maneviyatla buluşturulması gerektiğine işaret eden Kahraman, şunları kaydetti:

"Huzuru ve güvenliği artırmalı, terörü bitirmeli, refahı daha da yaygınlaştırmalıyız. Milli gelirimizi 10 bin dolar seviyesinden çok daha yukarı seviyelere çıkarmalıyız. Yüksek öğrenim görme oranını en az yüzde 70'ler düzeyine çıkarmalı ve ülkemizi iyiler arasında en iyi hale getirmeliyiz. Mesleksiz evladımız olmamalı, Türkiye bölgesinin istihdam üssü haline gelmelidir. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek insanımız vize kuyruklarında beklemez ve pasaportumuz dünyanın her yerinde itibarlı hale gelir. O zaman siz gençlerimizin de yarına olan umutları artar, ülkelerine sadece duygusal bağlarla bağlı olmak değil, maddi bağlarla da bağlanırlar."

- Fahri doktora takdimi

Gazi Üniversitesi Rektörü İbrahim Uslan da senatonun, darbe ve işgal girişiminin önlenmesi çabasında çok önemli bir görevi, kahramanca yerine getiren TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a Gazi Üniversitesi olarak "Siyaset Bilimi ve Sosyal Bilimler" alanında fahri doktora unvanı verme kararının oy birliğiyle alındığını bildirdi.

Uslan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman'a 15 Temmuz melun darbe ve işgal girişiminin başarısızlığa uğratılmasında milli egemenliğin sembolü ve koruyucusu gazi meclisimizin, temsil yetkisi bulunan bütün siyasi parti mensuplarının katılımıyla açık tutulması için gösterdikleri üstün cesaret ve gayretten dolayı Türkiye Cumhuriyeti Gazi Üniversitesi Senatosu tarafından siyaset bilimi ve sosyal bilimler alanında fahri doktora unvanı verilmiştir." dedi.

Konuşmanın ardından Rektör Uslan, TBMM Başkanı Kahraman'a fahri doktora diploması takdim etti, kendisine cübbe giydirdi.

- Törene şehit aileleri de katıldı

Törene, TBMM Başkanı Kahraman'ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, eski bakanlar, milletvekilleri ve akademisyenler katıldı.

Kahraman, üniversiteye gelişinde, rektörlük önünde Seğmenler Halk Oyunu ekibinin gösterisi ile karşılandı.

GÜ Klasik Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencilerinin "Şehitlerimiz" temasıyla canlı performans sergilediği törende "Gazi'nin 15 Temmuz Şehitleri" belgeselinin gösterimi de yapıldı. Belgeselde 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Gazi Üniversitesinden mezun dört genç ile iki öğrencinin hikayesi anlatıldı.

Törenin ardından, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve protokoldekilerin katılımıyla, darbe girişimi gecesi şehit düşen İnşaat Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Mustafa Avcu'nun adının verildiği akademi salonu ile Spor Bilimleri Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Şehit Muhammed Yalçın'ın adının verildiği Gençlik, Spor ve Eğitim Merkezinin açılışı yapıldı.

Açılışa, şehit öğrencilerin anne ve babaları da katıldı.

Şehit Muhammed Yalçın'ın anne ve babası belgesel gösterimi sırasında göz yaşlarını tutamadı.

(Bitti)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English