Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TBMM Başkanı Kahraman'a fahri doktora unvanı verildi (1)

TBMM Başkanı Kahraman: "İnanarak ifade etmek isterim ki Türkiye'de darbeler tarihi kapanmıştır. Bazı söylentiler var; 'Bu cuma bir şeyler olacak', 'Ayın 17’sinde, 27’sinde bir şeyler olacak.' Bunlar hep karıştırmak için hayalperestlerin ortaya koydukları yanlış beyanlardır" "Bize 'geçmiş olsun' ziyaretine geldiler. Gönül coğrafyamız hemen koştu geldi. Ama diğerleri bir ay sonra gelmeye başladı. ‘Çok üzgünüz’ dediler, devamını getirmediler. Devamı içlerinde biliyorum. 'Bu kadar hazırlığı nasıl bo

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "İnanarak ifade etmek isterim ki Türkiye'de darbeler tarihi kapanmıştır. Bazı söylentiler var; 'Bu cuma bir şeyler olacak', 'Ayın 17'sinde, 27'sinde bir şeyler olacak.' Bunlar hep, karıştırmak için hayalperestlerin ortaya koydukları yanlış beyanlardır." dedi.

Gazi Üniversitesi Rektörlüğünce, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a, "siyaset bilimi ve sosyal bilimler" alanında fahri doktora unvanı verildi.

Kahraman, Gazi Üniversitesi Rektörlüğünde düzenlenen törendeki konuşmasında, Türkiye'nin dünyada iddiası olan büyük bir ülke olduğuna işaret etti.

Türkiye'nin ilerlemesini istemeyenler ve ülkeyi kendilerine engel gören devletlerin değişik zamanlarda milli birlik ve bütünlüğe tuzak kurduklarını ifade eden Kahraman, mevzuattaki bazı çarpıklıkların da buna zemin hazırladığını söyledi.

Türk demokrasinin, 27 Mayıs 1960 darbesinden bugüne kadar 17 darbe ile karşılaştığını belirten Kahraman, bunların bazısının gerçekleştiğini, bazısının girişim seviyesinde kaldığını, bazısının da günyüzüne çıkamadığını dile getirdi.

Kahraman, "15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi açığa çıkan ve hedefine ulaşamadan bertaraf edilmiş bir kalkışmadır." ifadesini kullandı.

- "Şahsiyetli bir duruşla ortaya koyduk"

15 Temmuz gecesinde AK Parti, CHP ve MHP'li milletvekillerinin, eski milletvekillerinin de katılımıyla demokratik hukuk devletinin yanında olduklarını şahsiyetli bir duruşla ortaya koyduğunu aktaran Kahraman, "Yıllarca süren sinsi bir çalışmanın sonucunda vatan hainlerinin, millet düşmanlarının darbe teşebbüsü, meydanları dolduran milletimizin tanka, mermilere karşı durarak ve parti farkı gözetmeden bir araya gelerek gösterdikleri direnç sayesinde önlendi." dedi.

Şehitliğin en üst rütbe olduğunu dile getiren Kahraman, salonda, 15 Temmuz gecesi şehit olan Gazi Üniversitesi öğrencilerinin ailelerinin bulunduğunu, onların acılarının herkesin olduğunu söyledi.

"Biz kadere inanıyoruz. Ecel, ne bir saniye öteye ne bir saniye beriye gelmez. Ama şehit olarak Cenab-ı Hakk'ın huzuruna çıkmak da ayrı bir mazhariyettir." ifadelerini kullanan Kahraman, bütün şehitleri rahmetle, gazileri de minnet ve şükranla andıklarını kaydetti.

Kahraman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimiz, sivil toplum kuruluşları ve basınımız, hep beraber demokrasiyi özümsediklerini ve darbelere geçit vermeyeceklerini ortaya koymuşlardır. İnanarak ifade etmek isterim ki Türkiye'de darbeler tarihi kapanmıştır. Bazı söylentiler var; 'Bu cuma bir şeyler olacak', 'Ayın 17'sinde, 27'sinde bir şeyler olacak.' Bunlar hep, karıştırmak için hayalperestlerin ortaya koydukları yanlış beyanlardır. Bize 'geçmiş olsun' ziyaretine geldiler. Gönül coğrafyamız hemen koştu geldi. Ama diğerleri bir ay sonra gelmeye başladı. ‘Çok üzgünüz' dediler, devamını getirmediler. Devamı içlerinde biliyorum. 'Bu kadar hazırlığı nasıl boşa çıkardınız. Çok üzgünüz.' Hep üzüntüye devam edecekler ve biz hep milli birlik, bütünlük içerisinde tek yürek olarak Türkiye'mizi kalkındıracağız inşallah. Türkiye'miz istikrar içerisinde kalkınan bir hukuk devleti olarak misyonuna layık hedeflere ulaşacaktır."

- "Kendinizi çok yönlü yetiştirmek zorunda olduğunuzu asla unutmamalısınız

Üniversite mezunlarının işsizlik oranlarının küresel boyutta arttığına dikkat çeken Kahraman, gençlere "Bu şartlar altında kendinizi çok yönlü ve daha iyi yetiştirmek zorunda olduğunuzu asla unutmamalısınız." tavsiyesinde bulundu.

Kahraman, teknolojinin gerisine düşmemek gerektiğinin altını çizerek, "Bu süreçte teknoloji mi bizi idare ediyor, biz mi teknolojiye yön veriyoruz?' Bu soruyu kendimize sıkça sormalıyız. Teknolojiden yararlanırken onun esiri olmamalıyız. Bu çerçevede, yaşadığımız hayatın kıymetini bilin. Hayatın en büyük sayacı, zamandır." dedi.

Kahraman konuşmasına şöyle devam etti:

"Geçen her gün ömürden olduğunu unutmayın. Müskirattan (alkollü içecekler) uzak durun, sağlığınızın kıymetini bilin. Yitirince değerini anlamak zorunda kalmayın. İnancınızı yaşayın, yaşadığınıza inanmayın. Çok okuyunuz. İnsan beyni değirmene benzer, içine yeni bir şeyler atmazsanız kendi kendine öğütmeye başlar. Biliniz ki insan, öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır. Öğrenmeyi terk eden kişi 20'sinde de 80'inde de olsa yaşlıdır. Tecrübeden, nasihatten sıkılmayın. Tecrübe, en kıymetli hazinedir, okulu yoktur, tecrübeye sırtınızı dönmeyin. Hayata tebessüm ederek bakın ve hiçbir zaman ümitsiz olmayın. Unutmamamız gereken değişmez bir gerçek, çizdiğiniz yolda yürüdüğünü sanmak yanlışıdır. İnsan, çizilen yolda yürür, çizdiği yolda değil. Buna kader diyoruz. Fakat bu hareket ve hamleden vazgeçme manasına gelmez. Tersine, elinizden geleni yapmak zorundasınız. Zira tedbirden kusur edip, takdire kızılmaz, lakin tedbir takdiri bozmaz. Aydınlık, huzur, saadet ve başarı dolu nice yıllara ulaşmanızı niyaz ediyorum."

Kahraman, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan'a, üniversitenin senato üyelerine, yönetim kurulu üyelerine ve öğretim kadrosuna şahsına gösterdikleri teveccüh ve nezaket dolayısıyla teşekkür etti. ​

(Sürecek)



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English