Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

TBMM Aladağ Yurt Yangınını Araştırma Komisyonu

CHP Eskişehir Milletvekili Usluer: "Komisyon raporunun, AKP'yi veya başka bir cemaati korur bir rapor olmamasına özen göstereceğiz. Şerhimizi tüm açıklığıyla, burada dile getirdiklerimizden daha da geniş olarak koyacağız" CHP İzmir Milletvekili Balbay: "Aladağ’da yangın devam ediyor ve ne yazık ki yetkililerin aymazlığı da devam ediyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Meclis Aladağ Yurt Yangınını Araştırma Komisyonu raporunun AKP'yi veya başka bir cemaati korur bir rapor olmamasına özen göstereceklerini söyledi.

Usluer, partisinin İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile Aladağ'daki Yurt Yangınının Araştırılması ve Kamusal Eğitim, Barınma Haklarının Tüm Öğrenciler İçin Yaygınlaştırılması Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyona ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Usluer, CHP'li üyelerin dinlenmesini istedikleri kişilerin komisyona çağrılmadığını, demokratik sürecin işletilmediğini savundu.

İki çiftçi ve üç esnafın kurduğu Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğinin kurucularının arkasında bir cemaatin olduğu öne süren Usluer, cemaatlerin kendilerine paravan dernekler aracılığıyla bu tür barınma alanları açtıklarını ifade etti.

Usluer, "Bu çocukların günahı, vebali AKP'nin üzerindedir. Değil mi ki 15 yılda bu ülkede cemaatlere milli eğitim teslim edilmiştir, cemaatlerin yaptığı tüm sorumsuzluklar Adalet ve Kalkınma Partili bakanlar tarafından 'bir defadan bir şey olmaz' diye sahiplenilmiştir. Biz bu komisyonda sunulacak raporun, AKP'yi veya başka bir cemaati korur bir rapor olmamasına özen göstereceğiz. Şerhimizi tüm açıklığıyla, burada dile getirdiklerimizden daha da geniş olarak koyacağız." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığına da seslenen Usluer, şunları kaydetti:

"FETÖ sizin tarafınızdan yaratıldı. Bugün FETÖ'nün yerine belki de Sülo'yu yaratmaya çalışıyorsunuz, yapmayın. Sülo da başka bir tarihte başımıza bela bir paralel olarak, hepimizin karşısına çıkacak. Buradan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sesleniyorum; Başında bir kadın var, süs bakan olmayı, süs bakan olarak oturmayı bırakın, bu çocukların vebali sizin de üzerinizde."

Balbay da "Böylesine sorgusuz sualsiz bir tarikatı beslerseniz, FETÖ gider, SÜTÖ gelir. Süleymancı Terör Örgütü gelir." ifadesini kullandı.

"Süleymancıların" avukatlarının ailelere baskı yaptığını öne süren Balbay, Aladağ'da aynı derneğe mensup erkek yurduna ilişkin cep telefonundan fotoğrafları basına mensuplarına gösterdi. Erkek yurdunu ziyaret ettiklerinde Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı'nın bile gördükleri karşısında tepki gösterdiğini anlatan Balbay, davanın taksirli suçtan açılmasını eleştirdi.

Olayın peşini bırakmacaklarını belirten Balbay, "Aladağ'da yangın devam ediyor ve ne yazık ki yetkililerin aymazlığı da devam ediyor." dedi.

Balbay, Mecliste bile yangına ilişkin önlemlerin yeterince alınmadığını savundu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English