Son Dakika Haberler

TBBDF, faaliyetlerine şehit ve gazilerin isimlerini verecek

Eklenme Tarihi: 06.08.2016 - 22:16

TBBDF Başkan Vekili Türkmen: "Genç sporcularımızın milli kahramanlarını tanımaları noktasında bir duyarlılık geliştirmek istiyoruz"



İSTANBUL (AA) - Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF), yeni sezonda düzenlenecek tüm faaliyetlere, 15 Temmuz şehit ve gazilerinin isimlerini verme kararı aldı.

TBBDF'den yapılan açıklamada, ekim ayından itibaren başlayacak olan 2016-2017 sezonu ulusal faaliyetlerin tamamında şehit ve gazilerin isimlerinin kullanılacağı belirtildi.

Buna göre, Türkiye Bowling Liglerinin ismi Şehit Ömer Halisdemir Türkiye Bowling Ligleri, Dart Sıralama Turnuvaları'nın ismi Şehit Demet Sezen Türkiye Dart Sıralaması Turnuvaları, Türkiye Bocce Liglerinin ismi ise Şehit Samet Cantürk Türkiye Bocce Ligleri olacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TBBDF Başkan Vekili Doç. Dr. Mutlu Türkmen, uygulamanın diğer federasyonlara da örnek olmasını arzu ettiklerini kaydederek, "Amacımız vatanın bekası ve milletin birliği için gözünü kırpmadan ölüme koşan şehitlerimize ve gazilerimize bir vefa göstermek. Böylelikle hem onların yakınlarının gönlünü almayı, hem de genç sporcularımızın milli kahramanlarını tanımaları noktasında bir duyarlılık geliştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.


Kaynak: