Son Dakika Haberler

Feyzioğlu: "Etkin bir muhalefetin nasıl olması gerektiği noktasında zihinsel bir faaliyet yürütmemiz ve aynı zamanda da toplumda örgütlü mücadeleye girişmemiz lazımdır" "Suni gündemlerin kuyruğuna takılmış, kendisine çizilen rotada bilinçsizce yürüyen muhalif siyasi partiler, toplumun gündemini bilemezler"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANTALYA (AA)- Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Etkin bir muhalefetin nasıl olması gerektiği noktasında, zihinsel bir faaliyet yürütmemiz ve aynı zamanda da toplumda örgütlü mücadeleye girişmemiz lazımdır" dedi.

Feyzioğlu, Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONYSIAD)  bir otelde düzenlediği yemekte yaptığı konuşmada, enerji, ekonomi ve çevre üçlemesinin optimum seviyede durmasını sağlamanın devletin görevi olduğunu söyledi.

Yaşam için enerjinin lazım olduğunu ancak "Enerji üretiyorum" denilerek çevrenin yok edilmemesi gerektiğini vurgulayan Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin enerji bağımlılığı yüzde 78. Kurulu enerji santrallerinin yüzde 50'sini kullanıyoruz. Avrupa'nın, gelişmiş ülkelerin bir birim üretmek için harcadığı enerjinin iki katını harcıyoruz. Buna rağmen madencilerimizi acımazsızca hiçbir güvenlik önlemi almadan, yerin yedi kat altına köle fiyatına gönderiyoruz. Elektrik santrali yapmak için 8 bin zeytini, 480 dönümü bir gece kökünden kazıyoruz. 30 metre derinlikte yeraltı suyu olduğunu bile bile 270 metre derinlikte kömür kazısı yapıyoruz.

Ortadoğu ülkeleri 20-30 senelik tarım arazi kiralarken, biz Anadolu'nun tam ortasındaki bir bölgeyi tarımdan koparıp yeraltı madenciliğine açıyoruz. Sadece bir yılda çıkan hafriyatın havaya saçtığı toz 70 bin ton. Bu toz Konya Karaman havzasındaki tarımın ürün kalitesini düşürecek. 60 ile 100 bin tarım işçisi işsiz kalacak. Bu 500 bin kişinin işsiz kalması demektir."

Feyzioğlu, kendisinin yanlış anlaşılmamasını, enerji üretmeyelim demediğini, sürdürülebilir enerji üretimi yapılması gerektiğini ifade ederek, bunu da devletin yapması gerektiğini dile getirdi.

-"Etkin muhalefet yaratılmış gündemlerin peşinden koşmaz"

Demokrasinin kurulabilmesi, işletilebilmesi ve hukuk devletinin inşa edilebilmesi için etkin bir muhalefetin varlığının zorunlu olduğunu dile getiren Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Son kale odur. Asi takdirde maçın tek kale oynandığını görenler sonucu önceden bilirler. Demek ki bizim hukuk devleti ve demokrasi idealinde, etkin bir muhalefetin nasıl olması gerektiği noktasında zihinsel bir faaliyet yürütmemiz ve aynı zamanda da toplumda örgütlü mücadeleye girişmemiz lazımdır. Kanaatimce etkin muhalefet yaratılmış olan gündemlerin peşinde koşarak değil, Türkiye'nin, toplumlun gerçek gündemini yakalayarak ve o gündemi gün ışına çıkararak, insanların hergün evde, otobüste, sofrasında, iş yerinde konuştuğunu ve yaşadığını bulup ona çözüm üreterek yapılır. Suni gündemlerin kuyruğuna takılmış, kendisine çizilen rotada bilinçsizce yürüyen muhalif siyasi partiler, toplumun gündemini bilemezler."

-"Mezheplerimiz, kültürümüz, dilimiz bizim zenginliğimizdir"

Feyzioğlu, halkı susturarak, küstürerek ve hor görerek, halka rağmen herhangi bir işin yapılamayacağını dile getirerek, halkın desteğini almayan her yapının dış destekli olduğunu ve yürümeyeceğini aktardı.

Durup düşünmek ve demode denilen, hor görülen halkçılık ilkesine başka bir gözle yaklaşmak gerektiğini belirten Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Bundan sonra birlikte yaşamımızı perçinlemek zorundayız. Farklılıkları öne çıkararak, ayrıldığımız noktaların altını çizerek ayrılmayalım. Gelin ortak geçmişimizi, tarihimizi ve ortak değerlerimizi öne çıkaralım. Birlikte bu topraklarda neler yaptığımızı konuşalım. Mezheplerimiz, kültürümüz, dilimiz bizim zenginliğimizdir. Birleştiğimiz noktaları görüşmeden, sürekli kutuplaşmak darmadağın olmaktır. Sınırlarımızın yakınındakileri görüyoruz. Cumhuriyetin kuruluş felsefesini hor görüp onu değiştirmek isteyenler ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini, onun yaptıklarını görmezden gelip küçümseyenlerin, bugün yaşadıklarımız ya cahil ya da cahilleri kandırmak isteyen hainler olduğunu ispatlamıştır."

 

 

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English