Son Dakika Haberler

İzmir'de Ramazan Bayramı tatilinin son gününde trafik ve araç yoğunluğu helikopterle denetlendi

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR (AA) - İzmir Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Arif Aysun, Ramazan Bayramı tatilinin son günü oluşabilecek trafik yoğunluğunun önüne geçebilmek amacıyla trafiği helikopterle havadan denetledi.

Polis helikopteriyle havalanan Aysun, İzmir-Çanakkale, İzmir-Ankara, İzmir-İstanbul karayolları ile Çeşme ve Aydın otobanlarının girişlerini havadan kontrol etti.

Arif Aysun, kural ihlali yapan araçları ve trafiğin sıkıştığı noktaları da yer ekiplerine bildirdi.

- "Bu bayram ölümlü kaza olmadı"

Aysun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı tatilinin başladığı arife gününden itibaren yol güzergahlarında çok yoğun tedbirler aldıklarını ifade etti.

Bu sayede sürücülerin kural ihlali yapmalarının önüne geçildiğini vurgulayan Arif Aysun, "Sorumluluk alanımızdaki 400 kilometresi otoyoldan ibaret olan 800 kilometrelik yol kesimlerinde 5,7 kilometrelik aralıklarla 85 ekip görevlendirildi. Bölge trafik mıntıkasında 160 personelle tedbirlerimizi almış bulunuyoruz." dedi.

Bayramın son günü dönüş yoğunluğu oluştuğunu ifade eden Aysun, şunları kaydetti:

"Bayram tatilinin başladığı arife gününden itibaren aldığımız tedbirlerle şu ana kadar ölümlü trafik kazası yaşanmadı. Bunda sürücülerimizin bilinç düzeylerinin artması da etkili oluyor. Sürücülerimizden ricamız, telefonlara bir aparatla cevap versinler ya da müsait yerlere çekip görüşmelerini yapsınlar. Bayram olması nedeniyle yoğun olarak cep telefonlarına mesajlar da geliyor. Mesaj uygulamalarına direksiyon başında ilgi göstermesinler. Yorgun, uykusuz ve alkollü direksiyon başına geçmesinler. Hatalı sollama ve yakın mesafe takip konuları da sürücülerimizin dikkat etmesi gereken bir konu. Geçen sene 2 ölümlü kaza olmasına karşılık bu yıl ölümlü kaza olmaması sevindiricidir."

Geçen yıl 13 yaralamalı trafik kazası meydana geldiğini dile getiren Arif Aysun, "Bu yıl ise 10 yaralamalı kaza meydana geldi. Burada da bir azalma var. Maddi hasarlı kazalarda da geçtiğimiz yıl 15 kaza meydana gelmişti, bu yıl 10 hasarlı kaza meydana geldi. Geçen Ramazan Bayramı tatilinde 35 yaralı varken, bu sene aynı zamanda 24 yaralımız var." diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English