Son Dakika Haberler

Anadolu Ajansı haberine göre;
KAZAN (AA) - Rusya'nın Tataristan Cumhuriyeti başkenti Kazan'da dün çeşitli oturumlarla başlayan Uluslararası Ekonomi Forumu "Rusya-İslam Dünyası: KazanSummit-2017'nin" resmi açılışı yapıldı.

Rusya Federal Konseyi ve Tataristan hükümetinin iş birliğiyle ilki 2009'da düzenlenen ve Rusya ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkeleri arasında ticari-ekonomik, bilimsel-teknolojik, sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirme amacı taşıyan forum Korston Kültür Merkezi'nde resmi olarak açıldı.

Türkiye'yi Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz ve Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç'ın temsil ettiği açılış, Tataristan Müftüsü Kamil Semigullin'in dua okumasıyla başladı.

Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, açılışta yaptığı konuşmada, KazanSummit'in Rusya Federasyonu ile Müslüman dünyası arasında ekonomik iş birliğini genişletmek isteyen çeşitli ülkelerin iş adamlarını, bilim insanlarını, siyasileri, gençleri ve din adamlarını bir araya getirdiğini söyledi.

KazanSummit'in İslam yatırımları ve finansları ile özellikle ilgilendiğini ifade den Minnihanov, bu yıl bu konulara ekoloji, hayır kurumlarının çalışması, turizm, İslam eğitiminin de eklendiğini kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in foruma gönderdiği tebrik mesajını Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mihail Bogdanov seslendirdi.

Mesajında KazanSummit konuklarını selamlayan Putin, Müslüman ülkelerinin aşırıcılık, terör, ekonomik ve sosyal problemler ile karşı karşıya olduğunu belirtti. Putin, "Teröre karşı mücadelede İslam dünyası Rusya'nın desteğini her konuda hissedebilir. Uluslararası barış ve istikrarı sağlamak için çok şey yapabileceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Forumun ana oturumu sonunda Tataristan şirketleri ile yabancı ülke şirketleri arasında çeşitli yatırım anlaşmaları imzalandı. Bu şirketler arasında Türkiye'den Korkmaz Group ile Gebze Organize Sanayi Bölgesi de yer aldı.

Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkeleri ile ekonomik iş birliğini arttırmak, yatırımları cezbetmek isteyen Tataristan'a ilgisinin büyük olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Rusya'da yaptığı 10 milyar dolarlık yatırımın 2 milyar dolarını Tataristan'a yaptığını hatırlatan Diriöz, "Burada Türk iş adamlarına gösterilen yakınlık tabiatıyla yatırımları daha da teşvik etmekte. Son zamanlarda Rusya ile olan ekonomik ilişkilerde olan bazı pürüzlerin ortadan kalkmış olmasıyla bunların tekrar eski tempoda ve hatta daha hızlı bir tempoda devam edileceğine ümit ediyorum." dedi.

Öğleden sonra çeşitli oturumlarla devam eden KazanSummit-2017, konukların 20 Mayıs'ta Tataristan'ın tarihi şehri olan Bolgar kentinde düzenlenecek Kutsal Bolgar Toplantısı'na katılmaları ile sona erecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English