Son Dakika Haberler

Diyarbakır'da Berat Kandili Üsküdar Belediyesi ve Sur Belediyesi iş birliğiyle tarihi Ulu Cami'de düzenlenen etkinlikle idrak edildi İstanbul Müftüsü Yılmaz: "Gönüllere dokunmaya ihtiyacımız var" Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen: "Üsküdar'dan Diyarbakır'a gelmek ayrı bir duygu ama Ulu Cami'de bir kandili idrak etmek ise bambaşka bir heyecan"

Anadolu Ajansı haberine göre;
DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Berat Kandili Üsküdar Belediyesi ve Sur Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikle idrak edildi.

Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Cami'de akşam namazının ardından başlayan programda, İstanbul'un Üsküdar ilçesinden gelen mevlithanlar ilahiler seslendirdi ve mevlit okudu. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz vaaz verdi.

Camiyi dolduran vatandaşlar, namaz kılıp dua etti.

Müftü Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmiş dönemlerde birtakım sıkıntılar yaşamış olan bu şehirdeki güzel insanlarla bir arada olmak istediklerini söyledi.

Vatandaşların arasına girip fitne çıkarmak isteyenlere karşı programı kentte düzenlediklerini belirten Yılmaz, kentte çok güzel karşılandıkları ifade etti.

Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bizim ülkemizin her karışı böyle güzelliklerin yaşandığı yerlerdir. Gönüllere dokunmaya ihtiyacımız var. Bir araya gelip oturup konuşmaya ihtiyacımız var. Birbirimize gidip geldiğimiz sürece bu dostluk ebediyete kadar devam edecektir. Birbirimizden koptuğumuz aradan şeytan geçebilir. Bunlara fırsat vermemek adına burada Ankara'da, İstanbul'da ve Türkiye'nin her yerinde beraber olduğumuzu, bu ülkenin eşit vatandaşları olduğumuzu anlatmalıyız."

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de vatandaşların kandilini tebrik etti.

Türkmen, tarifi imkansız bir mekan ve zamanda olduklarını dile getirerek şunları söyledi:

"Diyarbakır Ulu Cami medeniyetimizin, inancımızın, değerlerimizin en önemli şaheserlerinden birisi. Üsküdar'dan hocalarımızla birlikte Berat Kandili'nde Diyarbakırlı hemşehrilerimizle buluşmaya geldik. Sevgiyi, hoşgörüyü, kardeşliği pekiştirmeye geldik. Üsküdar'dan Diyarbakır'a gelmek ayrı bir duygu ama Ulu Cami'de bir kandili idrak etmek ise bambaşka bir heyecan."

Programın ardından vatandaşlara lokum, şeker, kandil simidi ikram edildi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English