Son Dakika Haberler

Re-Pie Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ’nin kurucusu olduğu Gayrimenkul Yatırım Fonu, portföyüne gayrimenkul alırken TapuTakas sistemini kullandı Takasbank Genel Müdürü Kayacık: "İlk defa bir gayrimenkul yatırım fonu, çoklu parsel alım işlemini TapuTakas sistemini kullanarak, güvenli, hızlı ve sorunsuz bir yöntemle gerçekleştirmiştir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Re-Pie Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ'nin kurucusu olduğu Gayrimenkul Yatırım Fonu, portföyüne gayrimenkul alırken Takasbank'ın işlettiği TapuTakas sistemini kullandı.

Takasbank'tan yapılan açıklamaya göre, Takasbank'ın Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği TapuTakas sisteminin kullanımı giderek yaygınlaşıyor.

Son olarak Türkiye'nin ilk faaliyet izni almış gayrimenkul portföy yönetim şirketi olan Re-Pie Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ'nin kurucusu olduğu Gayrimenkul Yatırım Fonu, portföyüne gayrimenkul alırken Takasbank'ın işlettiği TapuTakas sistemini kullandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, Takasbank Genel Müdürü Mahmut Kayacık, TapuTakas sisteminin kullanımının giderek yaygınlaşmaya başladığını belirterek, "İlk defa bir gayrimenkul yatırım fonu, çoklu parsel alım işlemini TapuTakas sistemini kullanarak, güvenli, hızlı ve sorunsuz bir yöntemle gerçekleştirmiştir. Tüm gayrimenkul yatırım fonlarımızı ve vatandaşlarımızı TapuTakas sistemini kullanmaya davet ediyoruz. TapuTakas sisteminin işleyişi oldukça pratik ve basit olup tapu sisteminden alınan e-ödeme makbuz numarası, alıcı ve satıcının IBAN numarası bilgilerinin TapuTakas web sayfasına giriş yapılması yeterli." değerlendirmesinde bulundu.

Re-Pie Genel Müdürü Hasan Bayhan da TapuTakas sistemi sayesinde piyasada sıkça karşılaşılan önce para mı önce tapu mu sıkıntısını rahatlıkla aştıklarını ve satıcıların güvenli bir şekilde ve çok uygun bir maliyetle satış yapabildiğini kaydetti.

Bayhan, TapuTakas sisteminde sürecin her aşamasının cep telefonu ve e-posta adresine gelen bilgilendirme mesajlarıyla takip edilebilmesinin de çok faydalı olduğunu ifade etti.

Re-Pie Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ kurmuş olduğu 3 gayrimenkul yatırım fonunu aktif olarak yönetiyor. Portföyünde 2 milyon metrekarenin üzerinde gayrimenkul bulunduran fonların toplam değeri 260 milyon TL'yi geçmiş durumda.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English