Son Dakika Haberler

Türkiye Taşları Çalışma Grubu Kurucu Üyesi Akkan: "Türk taşını marka yapmak en büyük hedefimiz. Umarız Türk taşı, dünya pazarında hak ettiği yere ulaşır" "Sergiye bağışlanan ürünlerle yapacağımız açık artırma sonucu bir de sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmek istiyoruz. Çocuk Esirgeme Kurumunun bir şubesinde çocuklar için taş işleme atölyesi kurmak istiyoruz. Çocuklar bu kursu bitirdiklerinde ellerinde bir meslekleri olmasını arzuluyoruz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Türkiye Taşları Çalışma Grubu Kurucu Üyesi Mimar Aynur Demircan Akkan, Türk taşını marka yapmanın en büyük hedefleri olduğunu belirterek, "Umarız Türk taşı, dünya pazarında hak ettiği yere ulaşır." dedi.

Türkiye Taşları Çalışma Grubu tarafından düzenlenen "Takılarımız Mücevherlerimiz Sergisi", Pera Palas Hotel Jumeriah'ın Grand Pera Balo Salonunda açıldı.

Sergi ve Türkiye'nin sahip olduğu doğal taşlar hakkında AA muhabirine bilgi veren Akkan, Türkiye'nin şimdiye kadar yeterince titizlik göremeyen bir değeri olan taşlarını gün yüzüne çıkarmak istediklerini belirterek, ülkenin eşsiz doğal zenginliğini hak ettiği yere getirmek için kolları sıvadıklarını söyledi.

Akkan, bugüne sahip olunan bu doğal zenginliğe yeterli titizlik gösterilmediğini vurgulayarak, "Hedefimiz, öz kaynağımız olan gemolojik değerlerimizi markalaştırmak ve yerli veya yabancı seçkin hedef kitlesine yeniden tanıtarak, bu doğal-estetik eşsizliklerimizi hak ettiği en üst boyuta bir an önce gelmelerini sağlamak. Bu sergi, ülkemizin unutulmuş olan değerli taş potansiyelini tüm ilgililere yeniden hatırlatmak için başlattığımız uzun vadeli projelerimizin ilk adımıdır. Açtığımız sergi, tamamen Türkiye'nin taşlarını kullanarak, tasarım ağırlıklı, estetik boyutlarda takı, mücevher veya küçük plastik gemolojik eserler üretmiş yetenekli kişi ve kuruluşların katılımıyla gerçekleşti." diye konuştu.



- "Türk tasarımcılarla taşlarımızı buluşturduk"

Amaçlarının bir farkındalık yaratmak olduğunu ifade eden Akkan, şöyle konuştu:

"İstiyoruz ki, taşlarımız burada işlensin, yurt dışında işlenip buraya gelmesin. Türk tasarımcılarla taşlarımızı buluşturduk. Sergiye bağışlanan ürünlerle yapacağımız açık artırma sonucu bir de sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmek istiyoruz. Çocuk Esirgeme Kurumunun bir şubesinde çocuklar için taş işleme atölyesi kurmak istiyoruz. Çocuklar bu kursu bitirdiklerinde ellerinde bir meslekleri olmasını arzuluyoruz. Çünkü şu an Türkiye'de taş işleyen çok az insan var. Türk taşını marka yapmak en büyük hedefimiz. Umarız Türk taşı, dünya pazarında hak ettiği yere ulaşır."

Sergilenen ürünleri, misafirlerin yakından görmeleri için defile düzenlenen gecede, sosyal sorumluluk projelerinde kullanılmak için tasarımcılarının sergiye bağışladığı takılar da açık artırmayla satışa sunuldu.

Türkiye'nin doğal taşlarını tanıtmak için hayata geçirilen sergi, 12 Mart Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English