Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tahir Akyürek, milletvekili adayı olacak mı? İçme suyu ve metro müjdesi

Konya’da Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekili adayı olacak mı? Başkan Akyürek, merak edilen bu soruya KONTV’de katıldığı “Gündem Özel” programında yanıt verdi. 14 yıllık yatırımlarını da anlatan Başkan Akyürek, içme suyu ve metro projeleri konusunda da müjde verdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KONTV’de konuk olduğu ‘Gündem Özel’ programında Nurettin Bay’ın sorularını yanıtladı. 14 yıllık görev süresini değerlendiren ve ileriye dönük projelerini açıklayan Başkan Akyürek, 4 yılda ilçeleri 6 defa ziyaret ederek halkla kucaklaştıklarını belirtti.  Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile yeni bir dönemin başladığını vurguladı.

Akyürek, "2014'te yeni bir dönem başladı. Dünya belediyecilik tarihinde de yeni bir dönem başladı, bu Türkiye modelidir. Türkiye modelinin somutlaşan şehri, marka şehri, model şehri de Konya'dır. Konya merakla takip ediliyordu, büyükşehir uygulamasını biz destekledik. 2020'de de köylerimizin de programa alınmasıyla birlikte toplamda 8-9 sene içinde Konya'nın altyapısı tamamlanmamış yerleşim yeri kalmamış olacak. " dedi.

RAMAZAN BAYRAMINDA MUSLUKTAN TOROS SULARI

Başkan Akyürek, içme suyu projesini hatırlattı ve Konya’ya bir müjde verdi:

"500 trilyonluk içme suyu yatırımı yapılıyor şuanda merkeze. İnşallah Ramazan bayramına musluklarımızda Torosların suyu akmaya başlayacak, ona çalışıyoruz şuanda. İlk etapta yavaş yavaş bir geçiş... Tam akmaya başlandığında kuyular artık kullanılmayacak, ihtiyaç olmayacak. 100 milyon metreküplük su tahsisi yapıldı. Merkezin toplam gideri de 80 milyonun biraz üzerinde."

Eğitim, Kültür ve Soysa Belediyecilik alanında hayata geçirilen projelerini tek tek anlatan Tahir Akyürek, “Ulaşım master planını yeniledik” dedi ve ekledi:

"2030'a kadar ulaşımda neler yapılabileceği belli. Kaç köprülü kavşak yapılmalı, kaç yaya köprüsü yapılmalı... Ki onların büyük bölümünü açtık zaten. Çevre yolu ve metro hatlarının nereden geçeceği, onların nasıl diğer alanlara taşınacağı... Metro yapmak, çevre yolu yapmak yetmiyor. Bütün bunlarla ilgili ciddi çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda şehir merkezinde 90'a yakın alt ve üst geçit yaptık. Bu çok ciddi bir rakam. "

METRO PROJESİNDE ÖNEMLİ GELİŞME

Başkan Akyürek, Metro projesine ayrı bir parantez açarak şunları söyledi:

"İstasyonda inen, Meram'da yada Selçuklu garında, Konya içine metro ile dağıtılabilecek. Belh Kavşağı'ndan geçecek alttan, eski sanayiden geçecek hat, birinci hat bu. Fetih, Ahmet Özcan Caddesi, Fetih Caddesi sonunda Yeni Mahallede kamulaştırdığımız alanda metro istasyonu ve depolama alanı olacak. 10 bin kişilik salonun hemen yanında. Ahmet Özcan'dan devam edecem Meram Belediye binamızın oradan, Necmettin Erbakan Üniversitemize ve Beyşehir yoluyla daire oluşacak. İnşallah bu sene ihalesi yapılıp, gelecek sene Şeb-i Arus dönemi açılabilirse ki çabalar onun için. İstasyonların yeri belirlendi, planlama ona göre yapıldı"

KONYASPOR'A KUMPAS KURULDU

Spor alanında da önemli projelere imza attıklarının altını çizen Başkan Akyürek, sözü Konyaspor’a getirdi ve “Takımımıza kumpas kuruldu” dedi.

Tahir Akyürek, "Konyaspor ve Konya'daki bu gelişim kıskanıldı. Bazı camialar Konyaspor'a bu noktada kumpas kurdu. İsimlendirmeyeyim. 4 büyüklerin bile Avrupa kupalarına katılamadığı dönemde iki sene üst üste Avrupa'ya gitti. 5 maç ceza aldı, kendi sahasında oynamamasına rağmen. Samsun'daki maçta sorumlu federasyon ama ceza alan Konyaspor oldu. O çok etkiledi. Göreceğim son zamanlarda olan hadiseleri... Ne olacak bakıyoruz" dedi.

Erken seçim kararına ilişkin de konuşan Akyürek,  "İstikrarsızlaştırma çabaları vardı. Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne bir an önce geçmek gerekiyordu. Sisteme bir an önce geçip Türkiye'nin meselelerine doğrudan müdahale edilecek. Bu mücadele Büyük Türkiye mücadelesi. Ben seçim kararını doğru buluyorum" dedi.

"ŞAHSİ YOL HARİTASI ASLA DÜŞÜNMEM"

Konya’nın merakla beklediği o soru… Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 24 Haziran’da milletvekili adayı olacak mı? 

Tahir Akyürek bu soruya şu yanıtı verdi:

"5 defa sandık geldi, hiç bir şahsi meseleler gündem yapılmadan elimizden gelen gayreti gösterdik. Bütün ilçelerde mitingler gerçekleştirdik, canla başla çalıştık. Büyük Türkiye için çabaladık. Çabamız bunun için. Benim şahsi bir siyasi projeksiyonum olmaz. Şahsi yol haritası asla düşünmem. Partimizin hizmetinde bize düşen görev neyse canla başla... Yine çalışacağız, seçimlerde ne yapmamız gerekiyor, hangi programları yapmamız gerekiyor projelendiriyoruz. Şahsi yol haritası asla söylemeyiz"

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English