Son Dakika Haberler

İzmir ve Denizli'de, bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak isteyen kadınlar süslü kıyafetlerini giyerek pedal çevirdi

Anadolu Ajansı haberine göre;
İZMİR/DENİZLİ (AA) - İzmir ve Denizli'de bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi.

İzmir'de bisikletlerini balon, çiçek ve oyuncaklarla süsleyen, süslü kıyafetlerini giyen kadınlar Konak Meydanı'nda toplandı.

Müzik eşliğinde dans eden grup bisikletlerine "Çocuklar için bas pedala", "Bisiklete atla hayalini yaşa", "Kadın sokağa çıkarsa hayatı değişir", "Özgürlük bisiklette", "Bisiklet en iyi psikologdur", "Hayallerine sür" yazılı pankartlar astı.

Bisikletli erkeklerin de destek verdiği organizasyonu düzenleyen Sema Gür, kadınların erkeklerle toplumda aynı haklara sahip olduğunu vurgulamak ve yolların sadece motorlu araçlara ait olmadığını, yollarda bisikletlilere saygı istediklerini ifade etmek için toplandıklarını söyledi.

Gür, kadın erkek eşitliği için herkesin aynı fırsatlara sahip olması gerektiğini söyleyerek, "Kadınız ve görünür olmak istiyoruz, görünür olmayan binlerce kadın var ülkemizde. Kadın toplumda görünür olduğu sürece o toplum nefes alır. Kadın korkmadan yollarda olmalı. Toplumun her alanında var olmalı. Bisiklete, kadına, kadın bisikletliye saygı istiyoruz." diye konuştu.

Daha sonra bisikletli polislerin eskortluğunda tur başladı.

Konak ile Cumhuriyet meydanları arasındaki yolun gidiş istikameti, tur nedeniyle bir süre motorlu taşıt trafiğine kapatıldı.

Karşı yönde ilerleyen bazı araçlar da klakson çalarak bisikletlilere destek verdi.

Etkinliğe katılan kadınlardan Hayal Bayaç bisikletin hayatın her alanında olması gerektiğini belirterek, "Her gün bisikletle işe gitmek istiyorum. Egzozsuz bir dünya istiyorum. O yüzden bu etkinlikteyim." ifadelerini kullandı.

Gül Çay ise bisiklet kullanımının artmasının istediğini söyleyerek, "Yolda sataşmaların olmamasını istiyoruz." dedi.

Bisikletlerin geçişi esnasında bir aracın yola çıkmaya çalışması ise kadınların tepkisine neden oldu.

Tur Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde sona erdi.

- Denizli

Denizli'de de kadınlar Demokrasi Meydanı'ndaki Forum Çamlık Alışveriş Merkezi önünden Çamlık Kent Ormanı'na kadar pedal çevirdi.

Yaklaşık 2 kilometrelik yolu bisikletle kat eden kadınlardan bazıları, eğimli yollarda zorlandı.

Emniyet ekiplerinin önlem aldığı ve trafiğe kapattığı yolda Çamlık Kent Ormanı'na ulaşan kadınlar adına basın açıklaması yapan Denizli Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Sorumlusu Güler Gürgüt, bu yıl 50 şehirde eşzamanlı olarak Türkiye'de bisiklet turu düzenlendiğini belirtti.

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlendiğini dile getiren Gürgüt, şunları kaydetti:

"Avrupa genelindeki bu etkinliğe Türkiye de büyük destek sağlamaktadır. Denizli'de 100'ün üzerinde kadın bu etkinliğe katıldı. Denizli'de ilkini düzenlediğimiz bu etkinliği önümüzdeki yıl daha bir coşkuyla düzenleyeceğiz."




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English