Son Dakika Haberler

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Ramazan Bayramı tatilinde uzun yola gidecek sürücülere araç bakımlarını yaptırmaları uyarısında bulundu.

Sürücülere “bayram yolculuğu“ uyarısı
Apaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatili için yola çıkacak sürülerin araç bakımlarını yaptırmalarını isteyerek, araçların özellikle lastiklerinin iyi olması gerektiğini söyledi.

Sürücülerin önce aracının emniyetini alması gerektiğini ifade ederek, "Sürücülerimiz, yolda gereken araç ve gereçleri aracında bulunduracak. Mevsim itibarıyla yağışlı bir sezon geçiyoruz. Yollar yağışlar nedeniyle kaygan olabilir, direksiyon ve fren hakimiyeti kaybedilebilir. Bu bakımdan bunlar göz önünde bulundurularak, dişleri silik, kabak tabir edilen lastiklerin hiçbir zaman kullanılmaması gerekiyor. Araçlarının bakımları, tekerlek bilyeleri, frenleri ve far ayarları yapılmış, ilk yardım çantası bulundurularak yola çıkılmalı." diye konuştu.

Oruç tutan sürücülerin biraz daha dikkatli olması gerektiğini anlatan Apaydın, kazaların şiddeti bakımından can yaktığını dile getirdi.

Gündüz yolculuğun gece yolculuğundan daha iyi olduğuna dikkati çeken Apaydın, her şeyden önce araçların bakımlarının tam olması gerektiğini anlattı.

- "2 saatte bir 15 dakika mola verilmeli"

Özellikle bayram tatillerinde trafikte ciddi artışların olduğunu belirten Apaydın, birçok sürücünün ise uzun yolculuk deneyiminden yoksun olduğunu ifade etti.

Sürücülerin zaman zaman "Efendim ben 3 saatlik yolu 2 saatte giderim." gibi yanlış düşüncelere kapıldıklarını aktaran Apaydın, sürücülerin özellikle hız kurallarına uyması gerektiğine dikkati çekti.

Araç kullananların her 2 saatte bir 15 dakika mola vermesi gerektiğini anlatan Apaydın, "Bayramı hüsrana çevirmememiz gerekiyor. Bayramlar bizim en güzel günlerimizdendir. Biz yol kullanıcı dostlarımıza trafik kurallarına uymalarını istiyoruz. Yol boylarında birçok dinlenme tesisleri mevcut. Sürücülerimiz dinlenmeliler. Çok basit uygulamalar ile mutlu sona ulaşabiliriz." şeklinde konuştu.

Özellikle sürücülerin direksiyon başında cep telefonu ile konuşmamaları gerektiğini dile getiren Apaydın, bunun yanı sıra 12 yaşından küçük olanların arka koltuklarda kesinlikle emniyet kemerlerini takmaları gerektiğini vurguladı.

- Araç tamir istasyonlarında bayram yoğunluğu

Ramazan Bayramı dolayısıyla uzun yola çıkacak birçok araç sahibi ise tamircilerde yoğunluk oluşturdu.

Tekirdağ Yeni Sanayi Sitesinde oto tamir ustası Hakan Çelik, güvenli yolculuk yapmak isteyenlerin bayram öncesi aracını kontrol ettirdiğini söyledi.

Araçların daha çok yağ filtresini kontrol ettiklerini ve lastik bakımlarını yaptıklarını ifade eden Çelik, "Bayram dolayısıyla diğer zamanlara göre yoğunluğumuz arttı. Bakım için gelenler genelde klima bakımı, yağ filtreleri ve lastik bakımı yaptırıyor. Vatandaşlar tatile çıkmadan mümkünse klima bakımlarını, balataların bakımları, yağ filtrelerini ve özellikle lastik bakımlarını yaptırıp öyle yola çıksınlar." dedi.

Aracını bakıma getiren Hilmi Kaplan da bayramda yollarda sıkıntı yaşamamak ve rahat bir yolculuk yapabilmek için aracını bakıma getirdiği anlattı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English