Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Suriyeli öğrencilere 4 milyon ders kitabı

MEB ile TDV arasında, Katar yardım kuruluşu sponsorluğunda Suriyeli öğrencilere 4 milyon ders kitabı basılması için protokol imzalandı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) arasında Katar yardım kuruluşu sponsorluğunda Suriyeli öğrenciler için 4 milyon ders kitabı basılması konusunda protokol imzalandı.

TDV'de düzenlenen protokol imza törenine, MEB Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, Katar İnsani Yardım Kuruluşu (RAF) Türkiye Temsilcisi Munir Zahra katıldı.

Altunel, burada yaptığı konuşmada, Türk eğitim sisteminde 167 bin, geçici barınma merkezlerinde 324 bin Suriyeli öğrencinin bulunduğunu ifade etti.

Türk eğitim sistemindeki öğrencilere kitapların ücretsiz dağıtıldığını ancak geçici eğitim merkezlerinde uygulanan Arapça müfredattan dolayı kitapların temininin mevzuat açısından zorluk teşkil ettiğini dile getiren Altunel, bu kitapların daha önce bazı fonlar aracılığıyla sağlandığını anlattı.

Suriyeli öğrenciler için imzalanan yeni protokol gereği bu yıl 4 milyon kitabın basılacağını bildiren Altunel, kitapların kısa sürede hazırlanması temennisinde bulundu.



- Kitap basım masraflarını RAF karşılayacak

TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun ise vakıf olarak 2011'den bu yana Suriyelilerin eğitimi konusunda çalışmalar yürüttüklerini ve yaklaşık 13 bin öğrencinin eğitimini desteklediklerini aktardı.

RAF'ın Suriyeliler için önemli yardım kuruluşlarından biri olduğunu anlatan Tutkun, 4 milyon kitabın basım masraflarının RAF tarafından karşılanacağını, kitapların yerlerine ulaştırılmasında TDV olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Özellikle eğitim konusunda yardım yapan kuruluşların sayısının diğer insani yardım kuruluşlarına göre daha az olduğunu anlatan Tutkun, Suriyeli öğrencilerin eğitimlerine devam etmeleri ve hayattan kopmamaları gerektiğine işaret etti.

RAF Türkiye Temsilcisi Zahra da Katar halkının Suriyelilere yönelik projelerinin krizin ilk günlerinden beri devam ettiğini bildirdi.

RAF'ın, Katar'ın önde gelen yardım teşkilatlarından biri olduğuna dikkati çeken Zahra, "Özellikle Suriye'den gelen öğrenciler, insani krizden ciddi etkileniyor. Projenin zamanlaması da anlamlı." dedi.

Zahra, projenin sadece kitap basımından ibaret olmadığını, eğitimli nesilleri geleceğe kazandırmanın da hedeflendiğini vurguladı.

RAF'ın ilk ve orta okul seviyesindeki Suriyeli öğrenciler için basılacak 4 milyon kitap için 7 milyon lira katkı vereceği kaydedildi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English