Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Suriyeli Halid tedavi için yardım bekliyor

Ayaklarındaki rahatsızlık nedeniyle yürüyemeyen 9 yaşındaki Halid yeniden koşmak, diğer çocuklar gibi oynamak istiyor Baba Hasan Cuma: "Halid 5 yaşına geldiğinde ayakları şişmeye başladı. Zamanla şişlik arttı ve his kaybı başladı. Oğlum yürüyemez hale geldi. Bir yerden bir yere gidebilmesi için birinin onu taşıması gerek"

Anadolu Ajansı haberine göre;
HALEP (AA) - MUHAMMED MİSTO - Suriye'deki savaş koşullarında tedavi imkanı bulamayan 9 yaşındaki Halid Cuma, yeniden sağlığına kavuşup yürümek ve diğer çocuklar gibi oyun oynamak istiyor.

Suriye'deki savaşın milyonlarca mağduru arasında yer alan Halid'in ailesi, Beşşar Esed rejiminin saldırılarından kaçmak için yaklaşık bir buçuk yıl önce evlerini terk ederek, Halep'in kuzeyinden İdlib kırsalındaki Sermeda ilçesine sığınmış.

Buradaki düzensiz kamplarda zor şartlarda hayat mücadelesi veren aile, bir yandan da küçük Halid'in yıllardır süren rahatsızlığına çare bulamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

- 4 yıl önce ayakları şişmeye başladı

AA muhabirine konuşan baba Muhammed Hasan Cuma, Halid'in ayaklarındaki hastalığın belirtilerinin 4 yıl önce ortaya çıktığını, ancak 6 yıldır devam eden savaş nedeniyle oğlunu tedavi ettirme imkanı bulamadıklarını söyledi.

Çocuğunun her geçen gün kötüye giden sağlık durumu karşısında çaresiz kalan baba, şunları anlattı:

"Halid normal doğdu. Görünürde hiçbir şeyi yoktu. Ancak 5 yaşına geldiğinde ayakları şişmeye başladı. Kas kasılmasıyla alakalı olduğunu düşündüm. Zamanla şişlik arttı ve his kaybı başladı. Oğlum yürüyemez hale geldi. Bir yerden bir yere gidebilmesi için birinin onu taşıması gerek."

- Yurt dışında tedavi için yardım gerekli

Ailenin isteği Halid'i yurt dışına çıkartıp tedavi ettirmek. Ancak şu anki şartlarda bu pek mümkün görünmüyor.

İşi ya da herhangi bir gelirinin olmadığını belirten baba Cuma, "Tedavi için Halid'i Suriye dışına çıkarmaya çalışıyoruz ama bu çok pahalı bir iş, bizim buna gücümüz yetmez." dedi.

- "Yeniden yürümek, koşmak, oynamak istiyorum"

Sağlığına kavuşmak için yardım bekleyen Halid, küçük yaşta yakalandığı hastalık nedeniyle çocukluğunu yaşamaktan uzak.

Dışarıda oynayan arkadaşlarını izleyen Halid, "Yeniden yürümek, koşmak, bu çocuklar gibi oynamak istiyorum." ifadeleriyle sağlığına kavuşma isteğini dile getirdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English