Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Suriyeli anne ve kızının ölümüne ilişkin davada karar

Suriyeli aktivist Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Ahmet Bereket, müebbet ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Suriyeli anne ve kızının ölümüne ilişkin davada karar
Suriyeli aktivist Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat'ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık müebbet ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Bereket ile avukatı katıldı.

Kimlik tespitinin ardından tercüman vasıtasıyla savunması alınan sanık Bereket, bayramdan sonra akrabalarını ziyaret etmek için Bursa'dan İstanbul'a geldiğini, Orouba Barakat'ın babasının amcasının kızı olduğunu belirterek, "Aramızda husumet yoktu. Kesinlikle ben öldürmedim. Onları hiç görmedim bile." dedi.

Anadolu 4. Ağır Ceza Hakimliği'ndeki ifadeleri sorulan tutuklu sanık Bereket, beyanlarının doğru olduğunu ifade ederek, şu iddialarda bulundu:

"Bunu söylememin nedeni sorgu sırasında bulunan tercümanın bana suçu kabul edersem, 2 yıl yatıp çıkabileceğimi söyledi. Türkiye'de iki türlü ceza türü var, pişmanım ben öldürdüm dersem ya serbest bırakırlar ya da 1-2 sene yatar çıkarsın, ben öldürmedim dersen seni en kötü cezaevine gönderirler, işkence tarzı muamele görürsün 10 yıl yatarsın dedi. Ben ilk defa mahkemeye çıktığım için ilk defa polis görüyordum. Tercüman bana böyle söyleyince inandım."

Mahkeme Başkanı Bekir Akkale'nin, Adli Tıp raporunda ölen Orouba Barakat'ın sağ el işaret parmağında kendisine ait DNA izine rastlandığını belirtmesi üzerine sanık Bereket, düzenlenen raporu kabul etmediğini, ölenlerle hiç karşılaşmadığını, teninin ölenlerin tenine değmediğini ifade etti.

Son sözü sorulan tutuklu sanık Ahmet Bereket, olayın yaşandığı eve girmediğini, Orouba ve Halla Barakat'ın ölümleri ile bir alakası olmadığı öne sürdü.

İlk celsede kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Bereket'i, Orouba Barakat'ı öldürdüğü gerekçesiyle "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına, Halla Barakat'ı "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme" suçundan da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

İddianameden
İddianamede, Ahmet Bereket'in, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye geldiği ve akrabası olan Halla ve Orouba Barakat ile ara sıra görüştükleri, şüphelinin bazen de anne kızın evinde kaldığı belirtilmişti.

Bereket'in daha sonra İstanbul'a gelerek dikkati çekmemek için anne kızın cenaze törenine katıldığı ve sonrasında yeniden Bursa'ya döndüğü bilgisi verilen iddianamede, sanığın yakalandıktan sonra polis ve savcılıkta suçlamayı kabul etmediği ancak mahkeme sorgusunda ise parasını vermediği için anne Orouba Barakat'ı öldürdüğünü, annesinin öldüğünü gören Halla Barakat'ı ise susmasını istemesine rağmen bağırdığı için öldürdüğünü kabul ettiği ifade edilmişti.

İddianamede, bu kapsamda Ahmet Bereket'in "kasten öldürme" suçundan 2 kez müebbet hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English