Son Dakika Haberler

İngiltere'nin Suriye Özel Temsilcisi Bayley: "Kuşatma altındaki bölgelerle ilgili gerçek, bu bölgelerin çoğunluğunun Suriye rejiminin ablukası altında olması ve birçok durumda rejimin bu bölgelere yardım girişlerini reddediyor olmasıdır" "Bu sadece şu şekilde açıklanabilir; o da insanların aç bırakılması ve acı çekmesini Esed'in bir 'savaş silahı' olarak kullanmasıdır" "Tüm bariz abluka altındaki bölgelere yardımların havadan bırakılması son çare"

Anadolu Ajansı haberine göre;
LONDRA (AA) - İngiltere'nin Suriye Özel Temsilcisi Gareth Bayley, Beşşar Esed'in, Suriye'de insanların aç bırakılması ve acı çekmesini bir "savaş silahı" olarak kullandığını söyledi.

Bayley'in, Suriye'ye yönelik uluslararası insani yardım çabalarına ilişkin yaptığı açıklamaları, İngiliz hükümetinin Suriye politikasına ilişkin bilgi paylaştığı "Suriyeliler için Birleşik Krallık" isimli Twitter hesabından yayımlandı.

Suriye'de insani yardımların sürekli engellenmesinin yasa dışı olduğunu bildiren Gareth Bayley, "Kuşatma altındaki bölgelerle ilgili gerçek, bu bölgelerin çoğunluğunun Suriye rejiminin ablukası altında olması ve birçok durumda rejimin bu bölgelere yardım girişlerini reddediyor olmasıdır. Bu sadece şu şekilde açıklanabilir; o da insanların aç bırakılması ve acı çekmesini Esed'in bir 'savaş silahı' olarak kullanmasıdır." dedi.

Uluslararası Suriye Destek Grubu (ISSG) üyelerinin 17 Mayıs'ta, insani yardımların karadan ulaşmasına rejimin 1 Haziran'a kadar izin vermesi için son ikna çabalarına bağlılığını gösterdiğini aktaran Bayley, "Rusya ve İran da buna bağlı kaldı. Sorumluluklarını yerine getirdiğinden emin olmak üzere rejimi ikna için yer aldılar. Tüm bariz abluka altındaki bölgelere yardımların havadan yardım bırakılması son çare. Bu, yardımların ulaştırılması bakımından pahalı ve karmaşık bir yol. Ancak, yardımların ulaştırılmasına yönelik bağlılığımızı gerçekleştirmemiz hayati önem taşıyor. Birleşik Krallık bunu gerçekleştirmek için hazır konumda." ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de ateşkesin yeniden tesis edilmesi, abluka altındaki bölgelere insani yardımların ulaştırılması ve siyasi geçiş sürecinin hızlandırılması amacıyla, Avusturya'nın başkenti Viyana'da bu ay düzenlenen ISSG toplantısında, rejimin ablukası altındaki bölgelere insani yardımı tekrar başlatma tarihi olarak 1 Haziran'ın belirlendiğini açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura da Suriye'de kuşatma altındaki bölgelere 1 Haziran'a kadar insani yardım ulaştırılması konusunda ilerleme kaydedilemezse, son çare olarak havadan yardım göndermeye başvuracaklarını söylemişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English