Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Süleyman Seba son yolculuğuna uğurlanıyor

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Seba için Bezmialem Valide Sultan Camisi'nde cenaze namazı kılındı Törene Cumhurbaşkanı Gül, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Arınç, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç da katıldı Seba'yı son yolculuğunda spor, siyaset ve iş dünyasından birçok kişi ile taraftarlar yalnız bırakmadı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Vefat eden Beşiktaş Kulübü'nün onursal başkanı Süleyman Seba için Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Uzun süredir tedavi gördüğü hastanede önceki gün 88 yaşında vefat eden Seba'nın cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, eski Başbakan Yardımcılarından Hüsamettin Özkan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başta olmak üzere spor, siyaset ve iş dünyasında birçok ünlü isim katıldı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yöneticiler, siyah-beyazlı eski futbolcular ile UEFA 1. Başkan Vekili Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, çok sayıda kulübün başkan ve temsilcileri, eski ve faal teknik direktörler, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da cenaze namazında hazır bulundu.

 

- Cenaze namazını Rahmi Yaran kıldırdı

 

Süleyman Seba için cuma namazının ardından cenaze namazı kılındı. Namazı İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı.

Namazın ardından Süleyman Seba'nın Türk ve Beşiktaş bayraklarına sarılı naaşı, Cumhurbaşkanı Gül, Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman ve sevenlerinin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Seba'nın cenazesi toprağa verilmek üzere Feriköy Mezarlığı'na doğru yola çıkarıldı. Taraftarlar, cenaze aracına eşlik etti.

 

- Notlar

 

Cenaze töreni için Dolmabahçe'de geniş güvenlik önlemleri alındı.

Namazın kılındığı caminin yanındaki alana taraftarların bir bölümü alınırken, çoğunluk namazı kaldırımda kıldı.  

Öte yandan, cenaze namazı sırasında Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Camisi'nin bulunduğu cadde trafiğe kapatıldı.

 

- Türkiye'yi birleştirdi

 

Başkanlığı döneminde ve yaşadığı süre boyunca centilmenliğiyle herkesin örnek aldığı Süleyman Seba, cenaze töreninde de tüm Türkiye'yi birleştirdi.

Siyaset dünyasının farklı kesimlerinden önemli isimlerin yanı sıra spor camiasının da önde gelen yöneticileri cenaze törenine katıldı.

Beşiktaşlı taraftarlarla birlikte Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzosporluların da cenazede yer aldığı görüldü. Bursaspor ve Galatasaray taraftar grubu liderleri de cenazeye katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English