Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sudan Yemen'deki koalisyon güçlerine desteğe hazır

Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, ülkesinin Yemen'deki Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona daha fazla askeri güç göndermeye hazır olduğunu belirtti.

Sudan Yemen’deki koalisyon güçlerine desteğe hazır
Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı Feyyaz er-Ruveyli, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Sudan'ın başkenti Hartum'da Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir ile bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin Sudan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kemal Abdulmaruf basına açıklama yaptı.

Açıklamaya göre Beşir, görüşmede, "Sudan'ın Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona daha fazla askeri güç göndermeye hazır olduğunu" bildirdi.

Suudi Arabistan'ın istikrarının Arap ve İslam aleminin çabalarını güçlendireceğine işaret eden Beşir, "Harameyn'in güvenliğinin ülkesinin 'kırmızı çizgisi' olduğunu ve Suudilerle dayanışma kapsamında yaptıklarının 'kutsal görevden' ibaret olduğunu" vurguladı.

Beşir, ayrıca söz verildiği gibi Sudan güçlerinin Suudi Arabistan'da bulunmaya devam edeceğini çünkü bunun "etik ve değerlerle" alakalı bir durum olduğunu ifade etti.

Sudan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kemal Abdulmaruf, Suudi Arabistanlı mevkidaşının ziyaretinin, Kızıldeniz'in emniyeti, ulusal ve stratejik güvenlik başta olmak üzere bölgenin zorluklara maruz kaldığı bir dönemde gerçekleştiğine dikkati çekti.

Sudan güçlerinin koalisyon bünyesinde önemli roller oynadığına işaret eden Abdulmaruf, Suudi Arabistan'ın bunu fark ettiğini ve Sudanlı askerlerin cesaret ve iyi itibarını takdir ettiğini kaydetti.

Ruveyli, Sudan Savunma Bakanı ile de görüştü
Sudan ordusundan yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı Ruveyli, Sudan Savunma Bakanı Avad Muhammed bin Avf ile de görüştü.

Görüşmede Sudan Savunma Bakanı Bin Avf , ükesinin Suudi Arabistan'ın maruz kaldığı tüm tehdit ve tehlikelerle mücadele konusundaki tutumunun sabit olduğunu belirtti.

Bin Avf, Sudan'ın tutumunu dini görevler, inanç, kardeşlik ve ortak tarihin şekillendirdiğine işaret etti. 

Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı Ruveyli de Sudan ordusunun cesareti, Suudi Arabistan'ın güney sınırındaki çatışmalarda gösterdiği büyük başarılardan övgüyle söz etti.

Ruveyli iki ülkenin savunma yeteneklerini geliştiren alanları kapsayacak şekilde Sudan ve Suudi Arabistan silahlı kuvvetleri arasındaki işbirliğini güçlendirme konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English