Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Strazburg'daki Eyüp Sultan Camisi temel atma töreni

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: (2) "Avrupa'da ağırlanan DHKP-C'li, PKK'lı ve FETÖ'cü teröristler her yerde kravatlarıyla beraber dolanıyorlar ve her yerde Türkiye'nin aleyhine kanaat oluşturmak için yarış içindeler. Gazetelere, televizyonlara, yorumculara para veriyorlar, siyasilere para aktarıyorlar Türkiye'nin aleyhine bir cümle, laf ettirmek, bir raporun altına imza attırmak için" "Çok net bilgilere sahip olarak söylüyorum. Raporu hazırlayanın adının olduğu, imza atacağı ve imza attığı yer dışı

Anadolu Ajansı haberine göre;
STRAZBURG (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Avrupa'da DHKP-C'li, PKK'lı ve FETÖ'cü teröristlerin Türkiye'nin aleyhine kanaat oluşturmak için gazetelere, televizyonlara, yorumculara, siyasilere Türkiye'nin aleyhine bir cümle ettirmek, bir raporun altına imza attırmak para aktardığını belirterek, "Çok net bilgilere sahip olarak söylüyorum. Raporu hazırlayanın adının olduğu, imza atacağı ve imza attığı yer dışında raporun içeriğinden haberi yok. Böylesine kirli bir operasyonla Türkiye karşı karşıya." dedi.

Bozdağ, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Teşkilatları tarafından külliye şeklinde yeniden inşa edilecek Eyüp Sultan Camisi'nin temel atma töreninde konuştu.

İslam'ın barış dini olduğunu vurgulayan Bozdağ, terörü ve şiddeti desteklemesinin, prim vermesinin asla söz konusu olmadığına dikkati çekti. Şiddet, terör ve öldürmenin İslam ile yan yana getirilemeyeceğini belirten Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bugün DEAŞ terör örgütü, FETÖ, El Kaide terör örgütü, Boko Haram terör örgütü ve İslam'ı istismar eden terör örgütlerinin tamamı İslam'a ve Müslümanlara düşmanlık yapıyorlar. DEAŞ ve diğer terör örgütlerine baktığınız zaman yaptıkları terör eylemleri, Müslümanlığın, İslam'ın kabul edeceği bir şey olmadığı gibi insanlığın da kabul edeceği bir şey değildir. Çok net söylüyorum, bu terör örgütleri şeytanların dahi gıpta ettiği terör örgütleridir. Çünkü şeytanlar bir araya gelseler, 'İslam'dan ve Müslümanlardan bütün insanları hatta Müslümanları soğutmak, nefret ettirmek, düşmanlaştırmak için bir organizasyon yapalım' deseler belki DEAŞ, El Kaide, Boko Haram, FETÖ gibi bir organizasyon ortaya çıkardı. Onun için bu terör örgütleri en büyük zararı Müslüman'a, İslam'a veriyorlar."

DEAŞ'ın yapılan mücadeleye rağmen hala varlığını devam ettirdiğine dikkati çeken Bozdağ, bu terör örgütüne kimin silah verdiğinin bilindiğini, el altından silah verenler oldukça örgütle mücadelenin başarılı şekilde yürütülemeyeceğini söyledi

- " Terör Türkiye'ye zarar veriyorsa zarar verenler değişik başkentlerde ağırlanıyor"

DEAŞ'e karşı ABD'nin PYD/YPG ile beraber mücadele ettiğini anımsatan Bozdağ, bir terör örgütünü defetmek için başka terör örgütleriyle iş birliği yapılamayacağını dile getirdi. Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörle etkili ve netice alıcı mücadelenin yolu uluslararası iş birliği ve dayanışmayla olur. Ülkeler iş birliği ve dayanışma içerisinde olsunlar sonu gelmeyecek, bitirilmeyecek terör örgütü yoktur. Eğer iş birliği ve dayanışmayla mücadele yaparsak hiçbir yerde bunlar eylem koyamaz ama ne yapılıyor, zarar verilen ülkelere göre baklıyor. Terör Türkiye'ye zarar veriyorsa, zarar verenler değişik başkentlerde ağırlanıyor. FETÖ şu anda gittiği her yerde Türkiye aleyhine faaliyette bulunduğu için el üstünde ağırlanıyor, PKK, DHKP-C el üstünde ağırlanıyor. Neden? Türkiye'ye zarar verdiği için. O zaman uluslararası terörle nasıl mücadele edeceğiz? İş birliği, dayanışma içerisinde teröre karşı nasıl netice alacağız? Terörü sona erdirmenin tek çaresi var. O da samimi ve cesur uluslararası iş birliği ve dayanışma ile hareket edersek bunu sona erdiririz. Eğer samimi, cesur, uluslarası iş birliğini yapamazsak terör can yakmaya, can almaya bundan sonra da devam eder."

- "Hakikat en sonunda yalan ve iftirayı yenecek"

Türkiye aleyhine yalan ve fitne üzerine kurulu algılar yaratılmaya çalışıldığına işaret eden Bozdağ, bu algılara karşı hakikatin egemen olması için yoğun mücadele ettiklerini bildirdi. Hakikatin eninde sonunda yalan ve iftirayı yeneceğine dikkati çeken Bozdağ, şunları kaydetti:

"Türkiye ile ilgili Batı'da pek çok kirli algı var. Türkiye'de güvenlik olmadığına dair. Türkiye'deki güvenlik Strazburg'daki güvenlik nasılsa aynıdır. Paris ne kadar güvenliyse Türkiye'de Ankara o kadar güvenlidir. Türkiye ile ilgili ne duyarsanız bir de Türkiye'den o bilgileri teyit edin. Acaba doğru mudur, eğri midir? Göreceksiniz ki pek çoğu yalan iftira. Olmadık şeyler maalesef Türkiye aleyhine algı oluşturmak için kullanılıyor. Avrupa'da ağırlanan DHKP-C'li, PKK'lı ve FETÖ'cü teröristler her yerde kravatlarıyla beraber dolanıyorlar ve her yerde Türkiye'nin aleyhine kanaat oluştumak için yarış içindeler. Gazetelere, televizyonlara, yorumculara para veriyorlar, siyasilere para aktarıyorlar Türkiye'nin aleyhine bir cümle, laf ettirmek, bir raporun altına imza attırmak için. Raporları hazırlıyorlar, götürüp veriyorlar, altına sen sadece imzanı atıyorsun. O raporu sonra alıp değişik sivil toplum kuruluşlarına, partilere, uluslararası örgütlere, 'falan meşhur zatın raporu' diye gönderiyorlar. Çok net bilgilere sahip olarak söylüyorum. Raporu hazırlayanın adının olduğu, imza atacağı ve imza attığı yer dışında raporun içeriğinden haberi yok. Böylesine kirli bir operasyonla Türkiye karşı karşıya."

Törene, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, İGMG Genel Başkanı Kemal Ergün de katıldı.

(Bitti)


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English