Son Dakika Haberler

SPK, Türkiye'de yerleşik kişilere internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 3 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlem başlattı Kurul, 2 tüzel ve bir gerçek kişi hakkında toplam 485 bin 162 lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de yerleşik kişilere internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 3 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlem başlattı.

SPK haftalık bültenine göre, Finansbank 200 milyon TL ve Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 30 milyon TL bedelsiz sermaye artırımı, Katılım Varlık Kiralama 200 milyon TL, Tam Faktoring 150 milyon TL, Türkiye Petrol Rafinerileri 1 milyar dolar, Zorlu Faktoring 199 milyon TL ve Eko Faktoring 135 milyon TL borçlanma aracı ihracı için kurula müracaat etti.

Kurul, Uzertaş Boya Sanayi Ticaret ve Yatırım AŞ'nin 3 milyon 30 bin TL'lik bedelli sermaye artırımı, Garanti Faktoring'in 1 milyar TL, Enerjisa Enerji'nin 1 miyar TL, Çağdaş Faktoring'in 150 milyon TL, Şeker Faktoring'in 55 milyon TL ve Burgan Bank'ın 400 milyon dolar tutarındaki borçlanma aracı ihraç başvurularını onayladı.

SPK, Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret AŞ paylarında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda SPV Bilişim ve
Dış Ticaret AŞ'ye 324 bin 564 lira idari para cezası verdi.

BDO Denet Bağımsız Denetim ve Danışmanlık AŞ'ye yaptığı inceleme sonucu 135 bin 926 lira idari para cezası veren SPK, DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik AŞ'ye de 24 bin 672 lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Kurul, ayrıca Umut Aydoğdu, Hacı Ali Çavdı ve Serkan Barık'a yapılan incelemeler sonucunda suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Net Turizm Ticaret ve Sanayi AŞ'nin tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde devralınması suretiyle, Net Holding bünyesinde birleşilmesi işlemine ilişkin duyuru metnine onay verilmesi talebini olumlu karşılayan SPK, Net Holding'in kayıtlı sermaye tavan tutarının 500 milyon TL'den 600 milyon TL'ye yükseltilmesi ve kayıtlı sermaye tavanı geçerlilik süresinin 2017-2021 yılları olarak değiştirilmesine ilişkin esas sözleşme değişikliğine uygun görüş verdi.

Kurul, Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen "fbstrk.com", "klasfx4.com" ve "ufx.com" internet sitelerine erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin yapılmasını kararlaştırdı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English