Son Dakika Haberler

Soma'ya yardım turnuvasına doğru

Eklenme Tarihi: 06.08.2014 - 20:07

Chelsea Teknik Direktörü Mourinho: "En iyi kadromuzla sahada olacağız" "İnsani açıdan bu turnuvada yer alan bütün futbolcular çok mutlu olacaklar"

İSTANBUL (AA) - Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine yardım amacıyla, 8 Ağustos Cuma günü İstanbul'da düzenlenecek mini futbol turnuvasına katılacak İngiltere'nin Chelsea takımının teknik direktörü Jose Mourinho, turnuvada en iyi kadrolarıyla yer alacaklarını söyledi. 

Mourinho ve İngiliz ekibinin takım kaptanı John Terry'nin turnuvayla ilgili Chelsea TV'de yaptığı açıklamalar, FBTV'de de yer aldı. 

Mourinho, turnuvada maçların 45'er dakikalık olmasının farklı bir durum olduğuna dikkati çekerek, "Ancak oynayacağımız iki takım sezon öncesi hazırlıklarının son aşamasında olan takımlar. Hatta Beşiktaş şimdiden Şampiyonlar Ligi maçları oynuyor. Dolayısıyla iki hazır takıma karşı oynayacağız. Bizim için bu güzel bir durum" dedi.

Turnuvada ilk kez tam takım olarak mücadele edeceklerini aktaran Portekizli teknik adam, "Bu hafta Brezilyalı oyuncularımız da takıma katıldı. En iyi kadromuzla sahada olacağız. Eksiklerin kadroya katılmasıyla genç oyuncularımızı alt yapı takımlarına geri götürdük. Hazırlıklarımızın son aşamasında bu turnuvaya katılacağımız için çok önem veriyoruz" diye konuştu. 

Mourinho, böyle organizasyonlar için her zaman hazır olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İnsani açıdan baktığımızda buna ister bir turnuva, ister insani yardımlaşma deyin; Chelsea her zaman böyle organizasyonların içinde olmaya hazırdır. Futbol dün de vardı, bugünde var, yarın da var olacak. Futbolun içinde olan takımlar ve bireyler olarak biz her zaman bu tür organizasyonlara hazırız. Futbolcular her zaman bu tür şeylere hazır. Futbol açısından baktığımız zaman Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi takımlara karşı oynamak sezon hazırlıkları açısından çok önemli. İstanbul'da oynamanın stat atmosferleri düşünüldüğünde her zaman farklı bir duygusal boyutu vardır. İnsani açıdan bu turnuvada yer alan bütün futbolcular çok mutlu olacaklar."

John Terry ise faciada hayatını kaybedenlerin ailelerine destek olabilmenin hem kulüp hem de futbolcu olarak kendileri için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, "Umarım ailelerin açısını az da olsa dindirebiliriz. 45'er dakikalık maçlar da olsa oynayacağımız iki ekip çok güçlü ekipler. 45'er dakikalık maçlar elbette alışık olmadığımız bir durum. Ancak sezon öncesi kendimizi test etmemiz açısından önemli karşılaşmalar. İstanbul'da taraftarlar çok ateşli. Ayrıca eski takım arkadaşımız Demba Ba da orada. Hayatını kaybedenlerin ailelerine biraz olsun desteğimiz olabilirse çok mutlu olacağız" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Kaynak: