Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Siyah Karga" 23 Aralık'ta vizyona girecek

TRT TV Filmleri projesi kapsamında çekilen filmin başrollerini, Şebnem Hassanisougi, Aziz Çapkurt ve Murat Toprak paylaşıyor Yönetmen Aydın: "Sınırların olması, insanların kendi hayatlarını bir şekilde bırakıp, yeni bir hayata yelken açmaları ve sonra arkada bıraktıkları ve elde ettikleri kazançları her zaman düşünüyordum" Oyuncu Orak: "Her dilin kendine ait bir oyunculuk biçimi var"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Tayfur Aydın'ın senaryosunu yazıp yönettiği, "Siyah Karga" filmi, 23 Aralık'ta sinemaseverlerle buluşacak.

Beyoğlu Cine Majestic'te gerçekleşen basın gösterimi sonrası AA muhabirine açıklama yapan yönetmen Aydın, çekimlerin üç farklı ülkede bir ay sürdüğünü söyledi.

Aydın, çekim öncesi yoğun bir çalışma yaptıklarının altını çizerek, "2015 yılında filmi bitirdik. Üç ülkede geçiyor. Irak sınırında, Türkiye'de İstanbul, Batman, Hasankeyf, Bitlis, Siirt, Van ve bir de Fransa Paris'te çekimleri gerçekleştirdik." dedi.

Dram türündeki filmin hikayesine de değinen Aydın, şöyle devam etti:

"Sınırlarla ilgili benim özel bir yaklaşımım var. Sınırların olması, insanların kendi hayatlarını bir şekilde bırakıp, yeni bir hayata yelken açmaları ve sonra arkada bıraktıkları ve elde ettikleri kazançları, her zaman düşünüyordum. Çünkü bizim de hayatımız buna çok yakın. Kendi köyümüzü, ailemizi bırakıp metropollerde yeni bir hayata başladık. Ondan sonra sürekli bir aile ve yeni yaşam ile eski yaşam arasında gidip gelmeler. Ben de böyle bir konuyu işlemek istedim ve İran'daki oyuncuların çoğunu da biliyor ve tanıyorum. Onların gerçekten sorun yaşadıklarını biliyorum."

Aydın, zorlu iklim şartlarında filmi tamamladıklarını belirterek, "Çok iyi bildiğim iklimler. Hangi dönemde nerede, nasıl bir hava koşulu var. Sisi bile hesapladığımız için çok zorlanmadım ama bir oyuncu için tabii ki zor. Sonuçta bir dağı aşıyorlar, sabah erken kalkıp. Katırlarla çalışmak da çok zor. Oyuncuların birçoğu ilk defa katırlarla tanışıp, yolculuk yaptı. Onlar açısından tabii ki zahmetli ve soğuk ama benim açımdan sevdiğim bir mekan ve ortam olduğu için çok zor diyemeyeceğim." ifadelerini kullandı.

- "Her dilin kendine ait bir oyunculuk biçimi var"

Filmde "Kaçakçı" rolünü üstlenen Aydın Orak da rolünü canlandırırken zorlanmadığını anlatarak, "Daha önceden kaçakçıları tanıyordum. Suriye sınırında doğup büyüdüm, mayınların içerisinde. Birçok arkadaşımı mayından kaybettim. Tayfur benim arkadaşım. Bu karakteri bana uygun gördü ve önerdi. Ben de okudum ve filme bir şey katabileceğimi düşündüm." diye konuştu.

Orak, karakterini Kürtçe oynadığını ifade ederek, "Her dilin kendine ait bir oyunculuk biçimi olduğunu düşünüyorum ve aynı oyunculuğu Türkçe konuşarak yapamazdım. Türkçe konuşarak oynasaydım, başka bir karakter olurdu o zaman. Onun için dilin kendine ait bir karakteri, bir üslubu, bir tarzı var. Bu karakterin ortaya çıkması Kürtçe ile ilgili ve o coğrafyayla ilgili bir durum. Gözlemler, durumlar, okumalar, bire bir orada yaşamalar da bunun bir kanıtıydı aslında. Bir de iki dil arasındaki farkı iyi gören biriyim. Kürtçe ayrı, Türkçe ayrı bir dil. Sanatta da üslupları da ayrıdır. Bunları karaktere büründürdüğünüzde de farklı durumlar ortaya çıkıyor." değerlendirmesinde bulundu.

- "Siyah Karga"

TRT TV Filmleri projesi kapsamında çekilen Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli film, dünya prömiyerini İstanbul Film Festivali'nde yaptıktan sonra Uluslararası Antalya Film Festivali ve Boğaziçi Film Festivali'nde gösterime sunuldu.

Boğaziçi Film Festivali'nde "En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü" alan filmin başrollerini, Şebnem Hassanisougi, Aziz Çapkurt ve Murat Toprak paylaşıyor.

Yapımcılığını MTA Film'in üstlendiği "Siyah Karga"nın konusu şöyle:

"Fransa'da yaşayan İran asıllı oyuncu Sara'nın, beklenmedik bir anda babasından aldığı bir
mektupla ülkesine dönmesi gerekir. Oynadığı bazı açık sahneler nedeniyle ülkeye girişi rejim tarafından yasaklanan Sara, İran'a Türkiye üzerinden illegal yollardan gitmeye karar verir. Türkiye'de turizm rehberi Yılmaz'dan yardım alan Sara, zor ve uzun bir yolculuk sonunda Hakkari'ye varır. Burada Yılmaz'ın arkadaşı Mehmet Selim de aralarına katılır, ancak yolculuk beklediklerinden daha zahmetli ve tehlikelidir. Hem İran hem de Türk askerleri tarafından yakalanma korkusuyla tedirgin ve sabır dolu bu yolculuk sonunda, Sara hiç beklemediği durumlarla karşılaşır."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English