Son Dakika Haberler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "Sınırımızın içini ve sınırımızın ötesini teröristlerden temizlemeye devam ediyoruz. Bir taraftan sahada, bir taraftan masada... Şimdi sıra geldi Münbiç'e, şimdi sıra geldi Kandil'e" "Hedef Kandil. Hedef neresi olursa olsun, Mahmur mu, Sincar mı fark etmez. Nerede terörist varsa gidip orada hesabını göreceğiz" "Eskiden HDP sırtını Kandil'e dayamıştı, şimdi CHP sırtını Kandil'e dayamış"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sınırımızın içini ve sınırımızın ötesini teröristlerden temizlemeye devam ediyoruz. Bir taraftan sahada, bir taraftan masada... Şimdi sıra geldi Münbiç'e, şimdi sıra geldi Kandil'e." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, seyahat acenteleri, rehberler ve sağlık turizmcilerinin katılımıyla Kepez ilçesindeki Mimar Sinan Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Hestourex 24. Danışma Kurulu Üyeleri Geniş Katılımlı İstişare" toplantısına katıldı.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, bundan iki sene önce turizm sektöründe karamsar bir hava olduğunu, hain darbe girişimi ve terör saldırılarının yaşandığını dile getirerek, kısa süre içinde karamsar havayı uzaklaştırdıklarını belirtti.

Turizmin rekor kırmaya başladığını, ekonominin rekor düzeyde büyümeye devam ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"O acı günleri bize yaşatan FETÖ'den, teröristlerden hesap soruyoruz. Sınırımızın içini ve sınırımızın ötesini teröristlerden temizlemeye devam ediyoruz. Bir taraftan sahada, bir taraftan masada... Şimdi sıra geldi Münbiç'e, şimdi sıra geldi Kandil'e. Eğer biz bu mücadeleyi vermezsek, terör saldırılarıyla anılan bir ülke oluruz. O güven bunalımını tekrar yaşarız. O yüzden biz bu mücadeleyi vermek zorundayız. Devletimizin, milletimizin geleceği için de vermek zorundayız."

- "Hedeflerimize vaktinden daha önce ulaştık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağının İstanbul'da 29 Ekim'de açılacak dünyanın en büyük havaalanına bu akşam indiğini ifade eden Çavuşoğlu, bunun tarihi bir olay olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, dünyadaki 10 mega projeden 6'sını Türkiye'nin tek başına gerçekleştirdiğini dile getirerek, "Ortaya hedef koyarsanız, o hedeflere ulaşırsınız. İnanırsanız, inandığınız noktaya, tüm toplumla beraber el ele verirseniz hedefe ulaşırsınız. Tıpkı, bizde olduğu gibi. İktidara geldiğimizde turizm için de hedefler koyduk. Bu hedefler doğrultusunda çalıştık. Nasıl her alanda Türkiye'yi kalkındırdıysak, inşa ettiysek, turizmin gelişmesi için de altyapı, üst yapıda çok büyük yatırımlar yaptık." dedi.

Yeni dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığının daha aktif olarak çalışacağını, tüm kurumların dinamik hale geleceğini vurgulayan Çavuşoğlu, hızlı kararlar alıp hızlı uygulamak gerektiğini çünkü artık Türkiye'nin dünya ile yarıştığını söyledi.

Çavuşoğlu, Türkiye için büyük hedefleri ve hayalleri olduğunu vurgulayarak, "16 yıldır hedef koyduk, hedeflerimize vaktinden daha önce ulaştık. Miktar koyduk, o hedeflerinde üstünde gerçekleştirdik." dedi.

- "Türkiye'yi ayağa kaldırdık"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu daha sonra, Kepez ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nin önünde düzenlenen geniş katılımlı toplantıya katıldı.

Çavuşoğlu, AK Parti iktidarı döneminde ilaç fiyatlarının ucuzladığını, hastanelerde ücretsiz tedavi olunmaya başlandığını, hiç kimsenin parası olmadığı için hastanelerde rehin tutulmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Tüm zorluklara rağmen, 16 senede Türkiye'yi ayağa kaldırdık. 16 senedir Türkiye'yi büyüttük. Ekonomisini 3 kat büyüttük. İhracatı 4 kat artırdık. Kişi başına düşen milli geliri 11 bin dolar yaptık. Tüm zorluklara, engellemelere, teröre, darbeye rağmen... Ama hepsiyle de birlik, beraberlik içerisinde mücadele ettik. Şimdi yine engeller çıkarmaya çalışıyorlar. Yok ekonomik saldırı yok döviz kurunda dalgalanmalar... Bunların arkasındaki oyunları görüyorsunuz değil mi? Peki bunlar bize işler mi? Karşı karşıya kaldığımız engelleri aştığımız gibi 7 düvele karşı mücadelemizi verdik, veriyoruz hamdolsun. Artık terörist içerdeymiş dışardaymış fark etmez. Nerede bataklık varsa kurutuyoruz. Çukurlarda kuruttuk mu? Dağlarda inlerine gömdük mü? Cerablus'ta Afrin'de El-Bab'ta tepelerine bindik mi? Şimdi de Kandil'e yürüyor muyuz? Hedef Kandil. Hedef neresi olursa olsun, Mahmur mu, Sincar mı fark etmez. Nerede terörist varsa gidip orada hesabını göreceğiz. Artık karavana yok. Artık insansız hava araçlarımız tespitini yapıyor, Türkiye'yi yönelik toplantılar yaparken jetlerimiz gidiyor, insansız hava araçlarımız gidiyor ve bum. Toplantıda hain planlar yaparken işini görüyoruz. Artık sonuç alıcı operasyonlar yapıyoruz."

- "CHP'de PKK'lı, DHKPC'li milletvekilleri var"

Seçim döneminde herkesin konuştuğunu, şimdi karar verme zamanının geldiğini ifade eden Çavuşoğlu, milletin ülkeyi kime emanet edip etmeyeceğine karar vereceğini söyledi.

Çavuşoğlu, seçimin "Yaptık, yapacağız" diyenlerle, "Yıkacağız" diyenler arasında yapılacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Vatandaşımız bu güzel ülkeyi kime emanet edecek? Terörle mücadele edenlere mi hain teröristleri hapisten çıkarmaya çalışanlara mı? HDP'yi anladık. Bunlar, PKK'nın güdümünde bir parti. Şu anda CHP'nin içinde PKK'lı ve DHKPC'li milletvekilleri var. Ne diyor adayları, 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez lafından tiksindiğim kadar hiçbir şeyden tiksinmedim.' İşte bunları ben aday yapmadım, benim partimde böyle hainler yok. MHP'de de böyle hainler yok. Cumhur İttifakı'nda böyle hainler yok ama o hainler şimdi el ele vermişler. Muharrem İnce Diyarbakır'a gittiği zaman HDP ve PKK'lılarla miting yaptı. Eskiden HDP sırtını Kandil'e dayamıştı, şimdi CHP sırtını Kandil'e dayamış. Bir de FETÖ'leri, ağabeyleri var. Bu kadar zıt partileri hangi güç bir araya getirdi."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English