Son Dakika Haberler

"Sezona iyi başlamak istiyoruz"

Eklenme Tarihi: 02.08.2014 - 18:14

Trabzonspor'un genç oyuncusu Yusuf Erdoğan: "Biz Trabzonspor'uz. Hedefimiz her zaman zirvedir." "Cardoza, dünya çapında bir oyuncu. Bize çok katkı sağlayacağına inanıyoruz. İnşallah ismi gibi bize çok faydalı olur"

HALL IN TİROL (AA) - Trabzonspor'un genç oyuncusu Yusuf Erdoğan, "Biz Trabzonspor'uz. Hedefimiz her zaman zirvedir" dedi.

Yusuf Erdoğan,  yeni sezon hazırlıkları için Avusturya'da kamp yaptıkları otelde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bordo-mavili futbolcu,  öncelikle Trabzonspor'un kuruluşunun 47. yıl dönümünün Trabzonspor'a, Türk futboluna hayırlı olmasını, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin girişinde yaşanan kaza sonucu ağır yaralanan Sabah gazetesi foto muhabiri Erkan Koyuncu'ya Allah'tan şifa diledi.

Kampın kendileri açısından zor geçtiğini ifade eden Yusuf Erdoğan, "Kampın ilk bölümünde günde 3 antrenman yaptık. Daha sonra antrenman şiddeti artmaya başladı. Çok iyi çalıştık. 14-15 gün oldu, uzun bir kamp dönemi oluyor. Hocamızı anlamaya çalışıyoruz. Yeni bir ekibiz. Hocamızın dediklerini yapmaya çalışıyoruz. Kamp dönemleri her zaman zor geçer. En güzel şekilde kampı geçirip yeni sezona iyi başlamak istiyoruz" dedi.

Takımda yeni isimlerin olduğunu söyleyen Yusuf Erdoğan, "Geçen seneden takım iskeletinde olan oyuncular gitti, yeniler geldi. Bunlar normal. Birbirimizi tanımıyoruz. 7-8 günümüz burada koşmakla geçti. 3-4 gündür topa değdik. Hazırlık maçlarında hocamızı tatmin edemedik ama ölçü değil. Birbirimizle çalışarak uyum sağlayacağız. Takımın hepsi yetenekli oyuncular. İlk Avrupa maçına kadar hazır bir Trabzonspor'un sahada olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

-"Bu sezon üstüne koymak istiyorum"

Yusuf Erdoğan, sezon başında bordo-mavili takımla 4 yıllık daha sözleşme imzaladığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Geçen sene kiralık oynadım ama 1461 Trabzon'dan geldiğim için beni etkilemiyordu. Daha sonra ağır sakatlık geçirdim, benim için sıkıntılı günlerdi. Çok iyi geçmese de geçen sene ilk yılım için  iyiydi. 6 gol, 8 asist yaptım. Bu sene sorumluluğumun bilincindeyim. Üstüne koymak istiyorum. Trabzonspor'da futbolcu olmanın değerini biliyorum. İnşallah iyi bir sezon geçiririm."

-"Hedefimiz şampiyonluk"

Trabzonspor'un hedefinin şampiyonluk olduğunu söyleyen genç oyuncu, "Biz Trabzonspor'uz. Hedefimiz her zaman zirvedir. Ligi 2. ve 3. bitirecek dersem hem bana hem de Trabzonspor kimliğine yakışmaz. Bizim hedefimiz şampiyonluk. Yeni gelecek transferler çok kaliteli isimler. Trabzonspor'a gelmek için önemli başarılar yapmak gerekiyor Ben bu sene çok ümitliyim hem kendim hem Trabzonspor için konuşmak fazla bir şey çözmüyor. Sahada işimizi yapacağız. Trabzonspor için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Bordo-mavili kulübün görüşmelere başlandığını borsaya bildirdiği Benfica Kulübü'nün oyuncusu Oscar Rene Cardozo hakkındaki görüşlerini açıklayan Yusuf Erdoğan, "Sonuçta dünya çapında bir futbolcu. Kendimizi geliştirmemiz için önemli isim. Bize çok katkı sağlayacağına inanıyoruz. İnşallah ismi gibi bize çok faydalı olur. Bizde çok goller atar. Orada bıraktığı golleri Trabzonspor'da inşallah devam eder. Bize katkı sağlayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

-Medjani ile görüşülüyor

Bu arada, kampta transferde hareketli saatler yaşanıyor. Cezayirli savumma oyuncusu Belkalem'i anlaşarak kampa getiren, Oscar Cardozo, İshak Doğan ve Fatih Atik'in isimlerini borsaya bildiren bordo-mavili kulübün, Cezayir Milli Takımı'nın bir başka savunma oyuncusu Carl Medjani ile de transfer konusunda görüşmeye başladığı öğrenildi. 

 


Kaynak: