Son Dakika Haberler

Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, direnişin, Filistin halkının özgürlük arayışlarını gerçekleştirecek stratejik seçeneği olduğunu söyledi.

Şeyh Ahmed Yasin’in ölüm yıl dönümü
Hamas'ın kurucularından Şeyh Ahmed Yasin'in 13. ölüm yıl dönümü münasebetiyle Gazze'deki evine gerçekleştirdiği anma ziyaretinde konuşan Heniyye, "Direniş, halkımızın özgürlük arayışlarını gerçekleştirecek stratejik seçeneğimizdir. (Hamas'ın askeri kanadı) İzzeddin el-Kassam Tugaylarının güçlenmesi, Filistin toprakları yeniden bizim oluncaya kadar devam edecek. Kırılmaz bir güç olan direniş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında zaferini belgeledi." dedi.

Direnişçilerin, Gazze Şeridi ve Kudüs'ü savunmanın yanı sıra Mescid-i Aksa'nın kurtarılması için güçlendiğini belirten Heniyye, Filistin topraklarının bir karışından bile vazgeçmeyeceklerini ve Gazze ile diğer Filistin topraklarının bir bütün olarak kalacağını kaydetti.

Filistinli gruplar arasındaki ayrılığın sonlandırılması çağrısı yapan Heniyye, "Siyasi bir sistem ve üzerinde ittifak edeceğimiz milli bir projenin inşası için çaba sarf ediyoruz. Bütün Filistinlileri, çevremizi kuşatan tehdit ve tehlikeler karşısında birleşmeye davet ediyoruz." diye konuştu.

Filistin davasının, Müslüman ve vicdan sahibi herkesin sorunu olduğuna dikkati çeken Heniyye, bu nedenle Arap ülkeleri ve Filistinlilere destek veren ülkelerle ilişkiler kurmak için var olan güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Haniyye, Ürdün mahkemesinin, İsrail ile yapılan esir takasıyla serbest kalan Filistinli Ahlam et-Temimi'nin ABD yönetimine teslim edilmemesi yönündeki kararını da memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı.

"İsrail'in Filistin halkına karşı ırkçı bir sistem tesis ettiği" yönündeki raporunu geri çekmesi talebi üzerine BM Batı Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) Genel Sekreterliğinden istifa ettiği için Rima Halef'e teşekkür eden Heniyye, "Arap kadınların, herhangi bir yer veya platformda Filistin davasına sahip çıkabileceğini kanıtlayan Halef'i selamlıyorum." dedi.

Hamas'ın kurucularından Şeyh Ahmed Yasin, 22 Mart 2004'te sabah namazından çıkışta İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısıyla hayatını kaybetmiş, Hamas'ın kurucularından Abdulaziz er-Rantisi de aynı yıl 17 Nisan'da yine bir hava saldırısı sonucu yaşamını yitirmişti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English