Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Seydişehir’de yazar Vehbi Vakkasoğlu konferans verdi

​Konya'nın Seydişehir ilçesinde, 2. Kitap Günleri kapsamında Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu konferans verdi.

Konuşmasında aile içindeki iletişimin çok önemli olduğuna vurgu yapan Vehbi Vakkasoğlu, karı koca arasındaki iletişim kopukluğu sonucunda aile yapısının sarsıldığını ve bunun önüne geçilemediği takdirde boşanmaların meydana geldiğini söyledi. Ailede kadının önemine özellikle vurgu yapan, çok sayıda örnekler veren Vakkasoğlu, "Sevgi olmadan hiçbir şey olmaz. Ailede en önemli görev hanımlarımıza düşmektedir. Eş sevgisi dediğimiz bu görevde gülen yüz, samimi yaklaşım, sakin tavırlar önemlidir. Aynı tavırları erkeklerden beklemek de gerekir. Ailede huzur olmadan sevgi olmaz. Anne ve babalar çocuklarının yanında olumsuzluklardan bahsetmemelidir. Eşler arasında sevgi yaşanıyorsa sevgi, nefret yaşanıyorsa çocuğa da nefret yansır. Unutmayın çocuğunuza yansıyan tek şey evinizde eşine nasıl davrandığınız ve onun gördüğüdür" şeklinde konuştu. 

Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, bazı dış etkenlerin Türk aile yapısında yozlaştırma yapmak için uğraş verdiklerini de söyledi. Türk ailesinin şu anda dünyada örnek konumunda olduğunu kaydeden Vakkasoğlu, "Kim ne yaparsa yapsın bu aile birliğini yıkamaz. Bizim aile yapımızda sevgi ve sevginin meydana getirdiği iletişim olduğu sürece aile yapımız çok sağlamdır. Aile yapımıza çok dikkat edelim. Evlilik ve aile birliğine bir imza, bir cüzdan olarak bakamayız. Çok önemlidir ve aile mevhumu yaşatılmalıdır. Bizi dünyada yıkacak tek konu ailenin yozlaşmasıdır. Aile kavramı yok olduğunda Türk toplumunun yaşaması da zorlaşır. Bunu bilen dış güçler her türlü televizyon, internet gibi kanallarla bunu yapmaya çalışmaktadır. Aman dikkat edelim, aileyi koruyalım. Ailenin korunması ülkemizin birinci önemde olması gereken konusudur" diye konuştu. 

Konferans sonunda 15 Milli İrade Meydanına geçen ve okurlarına kitaplarını imzalayan Vakkasoğlu, Seydişehir’de olmak beni her zaman mutlu etmiştir. Ama mutluluğum bu defa ikiye katlandı. Kitap Günleri münasebeti ile gelmiş olmanın zevki, keyfi içindeyim. Anadolu'yu kitapla buluşturanları her zaman takdir ve tebrikle anıyorum. Başkanımız Mehmet Tutal’ın da Rabbim yolunu, gönlünü açık etsin. Yaptığı yollar, parklar, bahçeler başka düzenle çalışmalar tabi takdire değer. Ama asıl güzeli bir eğitimci yazar olarak ifade etmeliyim ki insanı inşa konusunda yapılanıdır kitap günleri. Kitap Günlerinin, Seydişehir’e yakışır bir güzellik olarak gördüm. Seyyid Harun Veli'nin yanında yakınında olanlara bol kitap okumalı günler diliyorum. İnşallah bu Kitap Günlerinin gelenekselleşeceğini ümit ediyorum. Başta Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız olmak üzere selamla sevgiyle anıyorum" ifadelerini kullandı. 

Program sonunda Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, günün anısına Vakkasoğluna hediye takdim etti. 

Şaban Cengiz Kültür Merkezinde düzenlen programa Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 

​Belediye Başkanı Mehmet Tutal son gün kitap günleri çadırını gezerek yayınevi yetkilileri ve okurlarla sohbet etti. Seydişehir Kitap Günleri’nin son konuğu ise Gazeteci – Yazar Turgay Güler oldu. Güler, söyleşinin ardından imza gününe katıldı. 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal da son iki yılda kültür ve sosyal faaliyetlere ağırlık verdiklerini söyledi.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English