Serbest Dalış Salon Dünya Şampiyonası

Eklenme Tarihi: 17.06.2018 - 12:30

Milli sporcu Yasemin Ulucan, dayanıklılık apnea 8x50 yarışında kadınlarda 4. oldu



ANKARA (AA) - İtalya'da düzenlenen Serbest Dalış Salon Dünya Şampiyonası sona erdi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonundan (TSSF) yapılan açıklamaya göre, sporcunun belirlenen mesafeyi en kısa sürede tamamlamasını gerektiren dayanıklılık apnea 8x50 yarışında kadınlar ve erkeklerde dünya rekoru kırıldı.

Kadınlar kategorisinde milli sporcu Yasemin Ulucan'ın 5 dakika 57 saniye ile 4. sırada yer aldığı dayanıklılık apnea 8x50 yarışında İtalyan sporcu Martina Mongiardino, bu mesafeyi 4 dakika 37 saniyede tamamlayarak dünya rekorunun yeni sahibi oldu.

Erkeklerde bu disiplinde milli sporcu Fehmi Berker Çakar, 3 dakika 57 saniye ile dünya beşinciliğini elde etti. Dünya şampiyonluğuna ulaşan Rus Mikail Drozdov, 3 dakika 43 saniyelik derecesiyle yeni bir dünya rekoruna imza attı.

Şampiyonada Bilge Çingigiray, statik apnea disiplininde suyun altında 6 dakika 21 saniye kalarak 6. oldu. Bu disiplinde 6 dakika 53 saniye ile Çekya'dan Katerina Suranska, altın madalya kazandı.

Bilge Çingigiray, kadınlarda İtalyan Alessa Zecchini'nin 221 metre ile dünya rekoru kırdığı dinamik apnea çift palet yarışında ise 204,7 metreyle 5. sırayı aldı.

Alman Malte Striegler'in 30.6 saniyelik derecesiyle dünya rekoru kırdığı hız apnea 100 metre yarışında milli sporcu Fehmi Berker Çakar, 32.3 saniye ile dünya beşinciliği elde etti. Aynı disiplindeki kadınlar yarışını Buse Karacabay, 47 saniyelik derecesiyle 7. sırada tamamladı.

Son gün yapılan dinamik apnea monopalet yarışlarını kadınlarda Buse Karacabay 149.05 saniyelik derecesiyle 7'nci, Yasemin Ulucan ise 131.5 saniye ile 10. sırada bitirdi.



- Cemre ve Oğuz'dan gençler Türkiye rekoru



Lignano kentindeki organizasyonda mücadele veren Türk sporculardan Cemre Arslan ve Oğuz Tokgöz, gençler Türkiye rekorlarına imza attı.

Kadınlar statik apnea disiplininde yarışan Cemre Arslan, 4 dakika 5 saniye ile 15. olurken, gençler Türkiye rekorunu ele geçirdi.

Erkekler statik apnea disiplininde milli sporculardan Oğuz Tokgöz, 5 dakika 4 saniye ile 21 sporcu arasında 16. sırada yer aldı. Oğuz Tokgöz, bu derecesiyle gençler Türkiye rekoru kırdı.

Erkekler paletsiz dip disiplininde de yarışan Oğuz Tokgöz, 101,14 metre ile 26. sırayı elde ederken, gençler Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu.

Aynı disiplinde kadınlar kategorisindeki yarışı Cemre Arslan, 77,6 metrelik derecesiyle 24. sırada tamamladı. Milli sporcu, bu derecesiyle gençler Türkiye rekorunu kırmayı başardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSSF Başkanı Şahin Özen, milli sporcuları ve antrenörlerini mücadelelerinden dolayı tebrik ederek, "Dünya beşinciliği ya da altıncılığı derecelerini inanıyorum ki önümüzdeki uluslararası organizasyonlarda daha da yukarı taşıyacağız. Bu dereceler bizim sıçrama tahtamız olacak. Gerçekten gelecek için umutluyuz. Millilerimiz, dünyanın en iyi sporcularıyla mücadele etti. Elde ettiğimiz dereceler, ileriye dönük umutlarımızı perçinledi." ifadelerini kullandı.


Kaynak: