Son Dakika Haberler

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesindeki bir sera içinde bulunan iki mezar, çalışanları ve görenleri şaşırtıyor.

Sera içindeki mezarlar şaşırtıyor
Seranın sahibi Emre Emirler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesinin anneannesi Selime Dönmez ile eşi Aziz Sönmez'in yıllar önce ailelerine öldükten sonra kendilerine ait tarlaya defnedilmelerini vasiyet ettiklerini söyledi.

Selime Dönmez'in 1974'te, Aziz Dönmez'in ise 1977'de yaşamlarını yitirdiklerini belirten Emirler, vasiyetleri üzerine Sönmez çiftinin tarlalarına defnedildiklerini anlattı.

Yıllar sonrasında miras yoluyla tarlanın kendisine kaldığını ifade eden Emirler, şöyle devam etti:

"İlçede seracılık yaygınlaştı. Bunun üzerine tarlada seracılık yapmaya başladım. Mezarları seranın dışında bırakmayı ve başka yere taşımayı düşündük. Daha sonra rahatlarını hiç bozmamaya karar verdim. Üstlerini serayla kapattım. Mezarların bulunduğu alana ekim yapmıyorum. Onlar ebedi istirahatgahlarındayken biz de tarımla uğraşıyoruz."

- "İşçiler korkup, kaçtı"

Emirler, seraya her geldiğinde mezarların başında dua ettiğini vurguladı. Seranın içindeki mezarların insanlara ilginç geldiğini dile getiren Emirler, "Bazı vatandaşlar geliyor ve fark ettiklerinde korkarak kaçıyorlar. Domates toplamak için işçi tutmuştuk. Toplarken mezarların başına geldiklerinde kaçmaya başladılar. Bir hayvan çıktığını sandım. Daha sonra durum anlaşılınca onlara korkmamaları gerektiğini söyledim." diye konuştu.

- "Serada mezarları görünce korktum"

Serada çalışan işçilerden Yaşar Açık, ilk iş gününde büyük bir şaşkınlık yaşadığını söyledi. Yabancı otları temizlediği sırada serada iki mezarı gördüğünü anlatan Açık, şunları kaydetti:

"Patronum şaşkınlığımı anlamış olacak ki bana 'Korkma' dedi ama ben yaklaşamadım. Seranın içinde mezarları görünce çok korktum ve çok şaşırdım. Bu sebeple mezarların etrafını sera sahibi temizledi ben fazla yaklaşamadım. Mezarların etrafından çıkan dal ot ve benzeri atılacak çöpleri seranın içerisinden dışarı atmamı istedi. Ben de 'Oraya gelemem, sen otları benim yanıma kadar getir. Ben buradan dışarıya taşıyayım' dedim ve öyle yaptık. O benim yanıma kadar taşıdı, ben de seradan dışarı attım ancak sonradan alıştım."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English