Son Dakika Haberler

Seo İle Reklamcılığın Geleceği

 

Hayatımızın büyük bir kısmının geçtiği sosyal mecralarda reklam verenlerin de kendilerine yeni bir alan arayışına yöneltmiştir. Satışlarında artışı hedefleyen, daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen reklam vericiler gerekli araçları kullanarak istenilen performansı sergileyebiliyorlar.

Burada en yardımcı araç Google’ın yapmış olduğu algoritmalardır. Eğer bu algoritma mantığı kavranıp izlenmesi gereken yollar sistematik ve doğru bir şekilde belirlenirse reklam vericilerin pazarlama güçlerini sağlamlaştırmış olurlar. Böylece rakiplerinin arasından sıyrılarak dünya çapında tanınırlık elde edip, geri bildirimler ile eksik ve yanlışları kontrol etme potansiyeline sahip olabilirler.

Yeni Bir Pazarlama Yöntemi

Arama motorlarında en üst sıralarda görünmek için reklam vereceğiniz sosyal medya platformunun içerikleri çok önemlidir. Hitap etmek istediğinize kitleye uygun içerik hazırlayıp hazırlamadığı kontrol edilmelidir.

İşte burada devreye seo optimizasyonu girmektedir. Size uygun bir platformu bulduğunuzda reklam vererek tıklanma sayınızı arttırmak, google aramalarında en üst sıralarda yer alabilmek için en önemli faktördür. Bu tür işlemleri profesyonel olarak yapan şirketler sosyal medya ajansı adı ile bulunmaktadır ve onlardan yardım alarak çalışmalarınızı genişletebilirsiniz. Özellikle PR çalışmalarınız için ne kadar iyi bir sosyal medya ajansı ile çalışırsanız markanızın adı da bir o kadar güçlenecektir.

Her An Her Yerle İletişim

Kitlelere en iyi ulaşım aracı olan internet sayesinde zaman farkı gözetmeden, dünyanın herhangi bir yerindeki insana reklamınızı ulaştırmak günümüzde artık çok kolaylaştı. Böylece dijital pazarlama kavramı hayatımıza girmiş oldu.

Klasik pazarlama yöntemlerinden farklı olarak daha az masraflı, daha az insan gücü ile daha etkili ve hızlı olan bu yöntem; anında geri dönüş ve veri analizleri sayesinde hatalar ile fazla vakit kaybetmeden ilerlemeye olanak sağlamaktadır. Bu hızlı geri dönüşler sayesinde potansiyel müşterilerle her zaman iletişimde kalınarak müşteri memnuiyetinde artış gözlemlenebilir.

Farklılık ve Doğallık

Çalışacağınız sosyal medya alanının en önemli özelliği rakiplerinden farklı olması ve kendisine haz bir doğallığı olması gerekmektedir. Ne kadar özgün bir içeriğe sahip ise o kadar da tıklanma oranı artarak bilinirliği kuvvetlenir. Özgün bir ortamda vereceğiniz reklamlar size potansiyel müşteriler olarak geri dönecektir.

 

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English