Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Sendikalar, kendilerine yeni bir yol haritası belirlemeli"

KOOP-İş Genel Başkanı Alemdar: "Değişen toplumsal yapı, sendikacılık hareketlerini de diğer kurumlar gibi dönüşüme zorluyor. Bu noktada sendikaların 21. yüzyıl bilgi toplumu çerçevesinde kendilerine yeni bir yol haritası çizmeleri gerekmektedir" "Demokrasinin, özgürlüklerin, katılımcılığın öncüsü sendikalar, bilimin yol göstericiliğinde yeni bir yol haritası belirlemek zorundadır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
SAKARYA (AA) - Türkiye Kooperatif Ticaret Eğitim ve Büro İşçileri Sendikası (KOOP-İŞ) Genel Başkanı Eyüp Alemdar, değişen toplumsal yapının, sendikacılık hareketlerini de diğer kurumlar gibi dönüşüme zorladığını belirterek, "Bu noktada sendikaların 21. yüzyıl bilgi toplumu çerçevesinde kendilerine yeni bir yol haritası çizmeleri gerekmektedir." dedi.

Erenler ilçesindeki bir otelde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile KOOP-İŞ organizasyonuyla düzenlenen "Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi: Çalışma Barışı ve Sürdürülebilir Üretimin Şifresi Projesi"nin tanıtım toplantısında konuşan Alemdar, sosyal diyaloğun önemine değindi.

Dünyada ve Türkiye'de hızlı bir değişim, dönüşüm yaşandığını, ekonomik ve sosyal alanda meydana gelen değişmeleri, eski kavramlar ve yaklaşımlarla açıklamanın giderek güçleştiğini anlatan Alemdar, değişen üretim biçimlerinin toplumların bütün kurumlarını değiştirip dönüştürdüğüne işaret etti.

Alemdar, bu dönüşümlerin en önemlilerinden birisinin de sendikal harekette görüldüğüne, bilgi çağında ortaya çıkan yeni oluşumların endüstri ilişkileri sistemi üzerinde önemli etkiler oluşturduğuna değinerek, bu durumun işçi-işveren ve sendikalara yeni perspektifler, yeni bakış açıları getirdiğini vurguladı.

Değişen toplumsal yapının sendikacılık hareketlerini de diğer kurumlar gibi dönüşüme zorladığını anlatan Alemdar, şunları kaydetti:

"Bu noktada sendikaların 21. yüzyıl bilgi toplumu çerçevesinde kendilerine yeni bir yol haritası çizmeleri gerekmektedir çünkü hak mücadelesi artık yalnızca bir sınıf mücadelesi anlayışıyla değil tüm dünyayı kavrayan anlayışla yeni bir yaklaşımı ortaya koymaktadır. Bu yaklaşımı geliştiremeyen sendikacılık anlayışının varlığını sürdürebilmesi de mümkün değildir. O nedenle demokrasinin, özgürlüklerin, katılımcılığın öncüsü olan sendikalar, bilimin yol göstericiliğinde yeni bir yol haritası belirlemek zorundadır."

Günümüzde endüstri ilişkileri sistemlerinin temelinde sorunlara ortak çözüm üreten barışçı modeller ve sosyal diyalog mekanizmalarının bulunduğuna işaret eden Alemdar, bu diyaloğun sağlıklı bir biçimde sürdürülebilmesi için yararlı sonuçlar alınabilmesinin temel ön şartının, işçi haklarına ve sendikal hak ile özgürlüklere saygı olduğunu belirtti.


- "Üretim işçisiz olamaz"

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da insanı makine ile eş değer gören, ekonomik insan gibi tanımlamayla çalışma hayatını yönlendiren bir anlayışa asla katılmadıklarını aktardı.

Türkiye'nin, şehirlerin, herkesin hedefleri olduğuna dikkati çeken Kösemusul, dünyada mevcut olan küresel rekabete karşı Türkiye'nin hedeflerine kavuşabilmesi için az çalışmak, ufak meseleleri büyük sorunlar haline getirerek iş ve sosyal yaşamı içinden çıkılmaz bir hale getirmek gibi seçeneklerinin olmadığını ifade etti.

Kösemusul, üretimin işçisiz olamayacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"İşçi işverensiz de olamaz ve ortak hakların önemi, hakkaniyet, adalet bir bütün olarak çok önemlidir. Ekonomik ve sosyal yaşamı bu bütünün parçaları olarak görmek mecburiyetindeyiz. İşçi ve işveren arasında diyalog mutlaka sağlanarak, ortak çözümler üretilerek çalışma barışının beraberinde getireceği huzur ortamı neticesinde biz hedeflerimize ulaşırız."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English