Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu'da eğitime 3 anaokulu desteği

Selçuklu Belediyesi eğitimin ilk basamağını oluşturan, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerini sağlıklı sürdürebilecekleri okul öncesi eğitim hayatına katkı sağlamaya devam ediyor. Milli Eğitim Müdürlüğüne devir teslimi yapılan 4 anaokulundan sonra ihtiyaç olan bölgelere 3 anaokulu daha yapılıyor.

Selçuklu’da eğitime 3 anaokulu desteği
Selçuklu Belediyesi, eğitimin ilk basamağı olan ve çocukları geleceğe taşıyan okul öncesi eğitim için ilçeye 3 yeni anaokulu daha kazandırıyor. Yapımı devam eden anaokulları ile Selçuklu'da okul öncesi eğitimde önemli bir boşluk doldurulması hedefleniyor. İki tanesi 8 derslikli, bir tanesi 6 derslikli olarak planlanan anaokullarında oyun odaları, rehberlik servisi, idari bürolar, derslikler, oyun odaları ve yemekhane gibi bölümler bulunacak.     

Selçuklu Belediyesi, ilçede eğitim hayatına sağladığı fiziki ve sosyal yatırımlara her geçen gün yenilerini ekliyor. Kütüphaneler, kapalı spor salonları, suni çim sahalar ve 6 yıl boyunca uyguladığı Selçuklu Değerler Eğitimi Programı (SEDEP) ile Selçuklu'da eğitim alanında birçok projeyi hayata geçiren Selçuklu Belediyesi şimdi de ilçeye 3 anaokulu kazandırıyor. 

Daha önce Selahaddin Eyyübi, Beyhekim, Kılınçarslan ve Esenler Mahallesine yapılan anaokullarına yenileri ekleniyor. Her biri okul öncesi eğitiminde önemli bir boşluğu dolduracak okullar 8 ve 6 derslikli,bodrum, zemin, ve 1 kattan oluşuyor.

Selçuklu Belediyesi'nin eğitim hayatının her aşamasında önemli projeler ürettiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,"Ülkelerin gelişmişlik seviyesinin en önemli göstergelerden birisi eğitim kalitesi ve eğitim oranı. Selçuklu Belediyesi  olarak geleceğin teminatı çocuklarımızın en iyi eğitimi almaları için her türlü fiziki imkânı sağlamak için çalışıyoruz " dedi. 

  "Okul Öncesi Eğitime 6 Milyon 500 Bin TL Destek" 

Selçuklu Belediyesi olarak her fırsatta eğitime destek verdiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Şuanda 3 anaokulunun inşaatı devam ediyoruz. Yazır, Sancak ve Bosna Hersek  Mahallerinde inşaatlarımız hızla devam ediyor. Toplam 6 milyon 500 bin TL'ye mal olacak okullarımız ile Selçukluda okul öncesi eğitimdeki sınıf açığını kapatmış olacağız. Selçuklu Belediyesi olarak  eğitimle ilgili çok önemli işler yaptığımız gibi fiziki olarak yatırımlarda yapıyoruz” dedi. 

"Selçuklu Okul Öncesi Eğitimde Türkiye Standardını Aşacak" 

Selçuklu Belediyesi olarak eğitime yaptıkları yatırımlarla aynı zamanda geleceğe yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Pekyatırmacı," Çocuklarımızın en iyi şekilde eğitim almaları için hem derslikleri modernleştiriyor hem de yeni derslikler yapıyoruz. Okul öncesi eğitim ülkemizin geleceği açısından çok önemli. Hükümetimizde okul öncesi eğitime çok büyük bir önem veriyor ve okul öncesi eğitimde sınıf sayısının arttırılması yönünde bir politikası var. Biz de Selçuklu Belediyesi olarak bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımıza önemli bir destekte bulunuyoruz. Şuanda 3 anaokulumuzun yapımı devam ediyor. İnşallah yeni anaokulları da yapmaya devam edeceğiz. Böylece Selçuklu'yu okul öncesi eğitimde Türkiye standartlarının üzerinde bir standarda kavuşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English