Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Selçuklu Belediyesi'nden projelere destek!

Selçuklu Belediyesi 3. Proje Destek Programı'na başvurular başladı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Selçuklu için proje üreten sivil toplum kuruluşlarını Proje Destek Programına başvurmaya davet ediyorum" dedi.

Selçuklu Belediyesi tarafından Selçuklu’nun yaşam kalitesine katkı sağlamak amacıyla yürütülen "Proje Destek Programı"na başvurular başladı.

Proje Desteğinden faydalanmak isteyenlerim 27 Kasım tarihilerine kadar projelerini Selçuklu Belediyesi'ne elden teslim etmeleri gerekiyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü gerçekleştirilecek Proje Destek Programı için tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil ile ulusal  ve yerel medya temsilcileri katıldı. Programda Başkan Altay, Selçuklu Belediyesi tarafından 2 yıldır destek sağlanan projeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi. 

Selçuklu Belediyesi 3.Proje Destek Programına 20-28 Kasım tarihleri arasında ilana çıktığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay," Bu vesile ile tüm kamuoyunu tekrar bilgilendirmek istiyoruz. Projemiz tüm sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve öğrenci topluluklarının başvurabileceği bir destek programıdır.  Şehrin Yönetimine ve yaşam kalitesine yönelik projesi olanları desteklemek adına önemli bir iştir.  Bu destek nakdi yardım şeklinde değil, projenin uygulanması safhalarında belediyemiz tarafından komisyonun uygun gördüğü harcama kaleminden desteklenmesi şeklinde yürütülmektedir. Burada amaç Konya gibi sivil toplumun çok güçlü olduğu bir şehirde sivil toplum kuruluşlarımızın fikir ürettikleri ama imkanları nedeniyle uygulayamadıkları şehre dair projelerin desteklenmesi ve hep birlikte uygulanmasıdır. Bu program katılımcı bir anlayışla şehri yönetme anlayışıdır. Bugüne kadar projelerini bize takdim eden tüm kurum ve kuruluşlarımıza, öğrenci topluluklarına teşekkür ediyorum" dedi.
 
Son iki yılda verilen proje destekleri hakkında bilgiler veren Başkan Altay, "2016 yılında toplam 27 projeye 1 milyon 100 bin TL destek verilirken, 2017 yılında toplam 35 projeye 2 milyon 811 TL destek sağladık.  İnşallah bu yıl da yüzlerce proje gelir ve bunlardan çokça proje desteklenir.Çünkü projelerle ve bütçe ile ilgili herhangi bir sınırlama yapmıyoruz. Amaç iyi şeyleri şehrimiz adına yapmaya devam edebilmek. Bugüne kadar bizden desteğini esirmeyen Sivil Toplum Kuruluşlarımızın başta başkanı olmak üzere tüm üyelerine, bu projelerin duyurulmasında bize destek olan basın mensubu arkadaşlarımıza ve tüm projelerimizde desteğini yanımızda hissettiğimiz Selçuklu İlçe Teşkilatımıza Başkanımızın şahsında teşekkür ediyorum" dedi.

 Selçuklu Belediyesi'nin 2016 ve 2017 yıllarında sivil toplum kuruluşları tarafından yapılmış olan projelere önemli destekler sağladığını ifade ederek sözlerine başlayan Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil," Konya’da pek çok sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıflar, sendikalar var.Hamdolsun sivil toplum gelişiyor bu gelişmesine devam edecek. Selçuklu Belediyemizin bu çalışması inşallah diğer belediyelerimize de örnek olur. Yerel olarak Selçuklu Belediyemiz  böyle projeleri destekliyor bundan dolayı çok memnunuz. Gördüğümüz gibi hem proje adedi  bakımından hem de miktar bakımından parasal olarak çok büyük artışlar kaydederek geliyor.  Tabi bizim kuruluşlarımız ne kadar marifetini ortaya koyarsa o kadar iltifat görecek demektir bunun da önü açık diyor belediye başkanımız ve   bize proje tahdidi veya da miktar olarak bir sınırlama getirmiyor. Bizim göstereceğimiz gayretler, çalışmalar hem yerel Konya olarak hem ülke olarak hem de bütün dünya alemi için yapılacak pek çok projeler var. Ondan dolayı inşallah sivil toplum teşkilatlarımız daha büyük özveriyle bu projelerini önümüzdeki günlerde yaparlar ve daha büyük imkanlarla bu projelerini realize ederler diye düşünüyorum.Türkiye’de sivil toplumun topyekun bir gelişmesi, kaynaşması ve birlikte hareket etmesi noktasına doğru gidiliyor. Bundan dolayı da memnunuz. İnşallah böyle projeleri bütün kurumlarımız yapar ve Selçuklu Belediyemiz, diğer emsali belediyelerimizden teşvik görür hem Konyamız hem ülkemiz ve hem de İslam alemi için hayırlara, büyük gelişmelere vesile olur.
 
"Selçuklu Belediyesi'nin geçmiş yıllarda da sivil toplum kuruluşları,(STK) öğrenci toplulukları, kamu kuruluşlarına farklı şekillerde destek olduğunu ancak bu desteklerin son iki yılda Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programı çerçevesinde yapılarak kurumsal bir hüviyete büründüğünü ifade eden Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, "Böylece hem STK’larımızın üretmiş olduğu projeler bir plan çerçevesinde oluşmuş oldu hem de kaynaklar daha verimli bir şekilde kullanılıp daha doğru hizmetlerin üretilmesine vesile oldu. Bu çerçevede Belediye Başkanımız iki sene içersinde yapılan hizmetleri üretilen hizmetleri bizlere anlattı. Ben proje destek çalışması fikrinin ortaya çıkmasına vesile olan değerli Başkanımıza ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde güzel projelerle şehrimizin,ilçemizin sosyal hayatına katkılar sağlamasını ümit ediyorum" dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English