Son Dakika Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi mayısta yüzde 0,8, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 2,1 ve perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,1 arttı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - İnşaat sektörü güven endeksi mayısta yüzde 0,8, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 2,1, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,1 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı.

Buna göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi nisanda 99,9 iken mayısta yüzde 2,1 artarak 102'ye yükseldi. Hizmet sektörü güven endeksindeki bu artış, son üç aylık dönemde iş durumunun iyileştiğini, hizmetlere talebin arttığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde de bu talepte artış bekleyen girişim yöneticisi sayısının çoğalmasından kaynaklandı.

Hizmet sektöründe mayısta bir önceki aya göre, iş durumu endeksi yüzde 2,7, hizmetlere olan talep endeksi yüzde 2,8 ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksi ise yüzde 0,9 artış gösterdi.

- Perakende ticaret sektörü güven endeksi

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi, mayısta yüzde 1,1 artarak 102,8 değerine çıktı. Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki bu artış, son üç aylık dönemde iş hacmi-satışların arttığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde bu satışların artmasını bekleyen girişim yöneticisi sayısının yükselmesinden kaynaklandı. Mevcut mal stok seviyesinin mevsim normallerinin altında olduğunu değerlendiren girişim yöneticisi sayısı ise azaldı.

Perakende ticaret sektöründe mayısta bir önceki aya göre, iş hacmi-satışlar endeksi yüzde 0,2 ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksi yüzde 4,6 artarken, mevcut mal stok seviyesi endeksi yüzde 1,7 azaldı.

- İnşaat sektörü güven endeksi

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi nisanda 85,7 iken, bu ay yüzde 0,8 artarak 86,3 değerine yükseldi. Bu artış, gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısında artış bekleyen girişim yöneticisi sayısının çoğalmasından kaynaklandı. Alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyini mevsim normalinin üzerinde değerlendiren girişim yöneticisi sayısı ise azaldı.

İnşaat sektöründe bu ay geçen aya göre, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi endeksi yüzde 0,5 azalırken, toplam çalışan sayısı beklentisi endeksi yüzde 1,6 arttı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English