Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Şehitlerimiz için tören düzenlendi

Bitlis, Şırnak ve Kars'ta şehit düşen 5 askerimiz için tören düzenlendi.

Şehitlerimiz için tören düzenlendi
23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu, dua edildi. 

Daha sonra şehit Düzgün'ün cenazesi Çorum'a, Pınarcı'nın cenazesi de Manisa'ya gönderilmek üzere, helikopterle Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürüldü.

Törene Vali Ali İhsan Su, Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin ve İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy da katıldı.

Uludere ilçesi Andaç Köyü Nezirkına kırsalında güvenlik güçlerinin arazi arama tarama faaliyeti sırasında PKK'lı teröristlerce önceden tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan Düzgün ve Pınarcı, helikopterle kaldırıldıkları Şırnak Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.

KARS

 Kars'ın Kağızman ilçesinde, terör örgütüne yönelik operasyon çerçevesindeki arazi arama tarama faaliyeti sırasında tuzaklanan bir patlayıcının infilak etmesi sonucu, şehit düşen 2 jandarma uzman çavuşun naaşı, törenle memleketlerine gönderildi.

Jandarma özel harekatçı (JÖH) şehit uzman çavuşlar Tekin Tekin (26) ve Hüseyin Emre Kul'un (23), Türk bayraklarına sarılı naaşları, Adli Tıp Kurumu Erzurum Grup Başkanlığındaki işlemlerin ardından ambulanslarla Erzurum Hava Meydan Komutanlığına getirilip katafalka konuldu.

Buradaki törende İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula'nın dua etmesi sonrası şehitler için helallik alındı.

Şehitlerin naaşı, tören mangasındaki askerlerce katafalktan alınıp bir süre omuzlarda taşındıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait uçağa konularak memleketlerine uğurlandı.

Her ikisi de bekar olan şehitlerden Kul'un cenazesi baba ocağı Kahramanmaraş'a, Tekin'in naaşı ise memleketi Bitlis'e yollandı.

Törende, bazı askerler törene katılan ve duygusal anlar yaşayan şehit yakınlarına sarılarak teselli etmeye çalıştı.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın da katıldığı törende, il protokolü, askeri erkan ile şehit yakınları da hazır bulundu.

Kars'ın Kağızman ilçesinde, dün, JÖH timlerince, Türkiye'de terör açısından kritik noktalar arasında gösterilen Çemçe - Madur bölgesinde yürütülen operasyon kapsamında, Madur bölgesinde gerçekleştirilen arazi arama tarama faaliyeti sırasında teröristlerce araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etmesi sonucu uzman çavuşlar Tekin Tekin ve Hüseyin Emre Kul, şehit olmuş, bir asker de yaralanmıştı.

BİTLİS

Bitlis kırsalında PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda araziye döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan jandarma astsubay kıdemli çavuş Emrah Çelebi'nin naaşı, törenle memleketi Ağrı'nın Patnos ilçesine uğurlandı.

Çelebi'nin (30) Türk bayrağına sarılı cenazesi, İl Jandarma Komutanlığındaki tören alanına getirilerek şehidin öz geçmişi okundu.

Vali Ahmet Çınar, törende yaptığı konuşmada,Türkiye'nin büyük bir saldırı altında olduğunu söyledi.

Çanakkale'ye 100 yıl önce gelen bütün devletlerin, bugün daha büyük bir saldırı başlattığını anlatan Çınar, ancak bugünün geçmişten farklı olduğunu vurguladı.

Saldırıların artık Müslüman ülkeler içinde kurulan terör örgütleri vasıtasıyla "Vekalet ve taşeron savaşı" denilen yöntemlerle gerçekleştirildiğini ifade eden Çınar, "Ama her zaman söylediğim bir şey var. Türkiye tıpkı masallardaki gibi saldırıldıkça daha güçlenen ve büyüyen bir devlet. Dünyanın, mazlumların ve bütün Müslümanların umudu ve duasında olan bir devlet." dedi.

Çınar, tüm şehitlere minnet duyduklarını, onların vatanları uğruna canlarını feda etmek için yemin ettiklerini ve bu yeminlerine sadık kaldıklarını dile getirdi.

İnsanın vatanı uğruna verebileceği en kıymetli şeyin hayatı olduğunu ifade eden Çınar, "Onlar bizim için, evlatlarımız ve gelecek nesillerimiz için canlarını feda ettiler." diye konuştu.

Tabuta sarılarak gözyaşı döken şehit Çelebi'nin eşi Sündüz Çelebi ve yakınlarını askeri personel teselli etti.

İl Müftüsü Faysal Geylani'nin ettiği duanın ardından bir çocuk babası şehit Çelebi'nin naaşı, helikopterle memleketi Ağrı'nın Patnos ilçesine gönderildi.

Törene, Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, Tatvan 10. Komando Tugay Komutanı Albay Taner Dinçyürek, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer, Vali Yardımcıları Kamil Güzel ve Murat Kütük, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kurum amirleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English