Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Şehit ikizleri için "15 Temmuz" sergisinde gözyaşı döktü

Adana'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, şehit ailelerinin katılımıyla "15 Temmuz" konulu fotoğraf sergisi açıldı Sergide, darbe girişiminde şehit düşen polis memuru ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası, evlatlarının fotoğraflarını öperek ağladı

Anadolu Ajansı haberine göre;
ADANA (AA) - Adana'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında ve sonrasında çekilen fotoğrafların yer aldığı "15 Temmuz" sergisi şehit ailelerinin katılımıyla açıldı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların ağırlıklı olduğu Adana Müzesi'ndeki serginin açılışını, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin aileleriyle yaptı.

Serginin gezilmesi sırasında, Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığının Gölbaşı'ndaki tesislerinin F-16 savaş uçaklarınca bombalanması sonucu şehit düşen Ahmet ve Mehmet Oruç'un babası Ali Oruç, gözyaşlarını tutamadı.

Oğullarının sergideki fotoğraflarını öpen baba Oruç, Vali Demirtaş ve diğer şehit aileleriyle 15 Temmuz akşamı ve sonrasında çekilen fotoğrafları tek tek inceledi.

-"FETÖ asrın ihanetine imza atmıştır"

Daha sonra Evliye Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı düzenlendi.

Vali Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un, küresel aktörlerin kirli planlarının bozulduğu kırılma noktalarından biri olduğunu söyledi.

Kirli oyunun taşeronunun ihanet şebekesi FETÖ olduğunu aktaran Demirtaş, "Devletimizin kılcal damarlarına kadar sinsi bir biçimde sızmış, yıllarca kendisini kamufle etmeyi başarmış bu hain yapılanma, 15 Temmuz gecesi, amacını ifşa ederek asrın ihanetine imza atmıştır. Bu noktada hainlerin unuttukları husus ise kadim medeniyetimiz ve bin yıllık kardeşliğimizdir. Tasada ve kıvançta bir ve beraber olmayı başaran, kardeşliği aziz kitabımızın emri olan milletimiz, 15 Temmuz'da Anadolu topraklarında operasyona izin vermemiştir." ifadesini kullandı.

Demirtaş, yeni yönetim modeliyle Türkiye'nin her alanda büyük ivme kazanacağına, darbe ve muhtıra gibi demokrasiyi kesintiye uğratan eski hastalıkların, artık tarihin tozlu raflarındaki yerini alacağına inandığını kaydetti.

Kur'an-ı Kerim'in okunduğu ve sinevizyon gösterimlerinin yapıldığı etkinlikte, 15 Temmuz'da şehit düşenlerin öz geçmişlerinin okunması sırasında bazı şehit aileleri ağladı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English