Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"SEDEP Türkiye'nin markası oldu"

Selçuklu Değerler Eğitimi Programı (SEDEP) 7. yıl işbirliği protokolü imzalandı.

Türkiye’nin en değerli eğitim programı olan Selçuklu Değerler Eğitimi Programı (SEDEP) yeni eğitim döneminde de medeniyetimizin ve kültürümüzün özünü oluşturan değerleri genç nesillere anlatmaya devam edecek.

Selçuklu Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığında Selçuklu’da başarı ile uygulanan proje için 7. yıl işbirliği protokolü imzalandı.

Konya Valiliği’nde düzenlenen imza törenine Konya Valisi Yakup Canbolat, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcıları ve SEDEP koordinatörleri katıldı. İmza töreni öncesinde protokol üyelerine SEDEP koordinatörleri tarafından proje hakkında sunum gerçekleştirildi.  

 “SEDEP geleceğe değerli bir yatırım yapıyor”

Selçuklu Değerler Eğitimi Programı’nın gençleri değerlerine sahip çıkarak geleceğe hazırladığını ifade eden Konya Valisi Yakup Canbolat: “Selçuklu’nun önemi bizim medeniyetimizin kurulduğu topraklar olması, ilim irfan anlayışımızı yansıtmasından kaynaklı bir özelliği olması bu programa ayrı bir değer katıyor.  Bu projenin fikir babası Selçuklu Belediyesi, bu işin ete kemiğe bürünmesinde de Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin akademik ve bilimsel katkıları da çok önemli bir noktada ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz de bir diğer iş birlikçisi konumunda. Bu iş birliği de gençlerimizin geleceğe, değerlerine sahip çıkarak yürümesine hizmet etmekte. Ben böyle bir projede yer alan ve yedi yıldır istikrarlı bir şekilde yürümesine katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

 "SEDEP Türkiye'nin markası oldu"

Selçuklu Belediyesi'nin fiziki, sosyal ve kültürel belediyecilik çalışmalarının yanında eğitim alanında birçok proje yürüttüğünü  ifade eden  Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı," SEDEP 7. yılında sürdürdüğümüz önemli bir projemiz. SEDEP Programı ile biz okullarımızda ilköğretim ve ortaöğretim seviyesindeki çocuklarımızın değerlerimizi öğrenmesini ve değerlerimizle hayatlarını devam ettirmeleri ve bunlarla beraber gelişimlerini tamamlamakları için çalışmalar yapıyoruz ve çok güzel bir birliktelikle bu çalışmalar devam ediyor" dedi.

SEDEP her yıl kendini geliştiren bir program olduğunu ve eğitim alanında artık Türkiye'de bir markası  olduğunu ifade eden Başkan Pekyatırmacı," SEDEP'in 7. yılında yapılacak yeni projeler hakkında bilgiler de  verdi.

Pekyatırmacı, "Bu yıl da SEDEP markasını daha yukarılara taşımak için çok önemli çalışmalara imza atacağız. Bunların en önemlilerinden bir tanesi sanat ve tasarım atölyesi. Selçuklu Belediyemizin pek çok hizmetinde kullandığımız önemli bir merkezimiz olan Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'ni bu iş için tahsis ettik. Burada inşallah dezavantajlı gruplarla beraber bütün çocuklarımız hem sanatla ilgili hem tasarımla ilgili sosyal, kültürel ve bilişsel gelişimlerini de arttıracak şekilde faaliyetlerde bulunacaklar. Bir diğer proje doğa atölyesi- doğa kampı projesi. Burada da çocuklarımızın doğa ile birlikte olmalarını, hem doğal yaşamla, hem bitkilerle hem de doğada bulunan canlılarla tanışmalarını arzu ediyoruz. Çünkü çocuklarımıza değerleri öğretirken onların hayata da hazırlanması gerekiyor. Bu temin etmek için Sille'de izci kampımızın bulunduğu bölgede bu faaliyetleri yürütmeyi düşünüyoruz. Bir diğer projemizde Çocuk Kütüphanesi Projemiz. Burada da inşallah çok farklı bir tasarımla çocuklarımıza kütüphaneyi ve kitap okumayı sevdirecek aktiviteleri de içinde barındıracak ciddi bir faaliyeti icra etmiş olacağız. Bu çalışmalarla SEDEP'in marka değerinin daha da artacağını düşünüyorum. Bu zamana kadar SEDEP'e emek veren bütün arkadaşlarımıza ve Necmettin Erbakan Üniversitemize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkürlerimiz sunuyorum" dedi.

“SEDEP hem ülkemiz hem de dünya için bir umut”

SEDEP’in birlik ve beraberliğin en güzel örneği olduğunu ifade eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker: “ ortaklaşa işbirliğinin çok da örneği olmayan , beraber çalışma, beraber üretme, beraber proje yürütme kültürüne ciddi manada örneklik teşkil edecek olan bir noktaya gelmiş olmamızdan dolayı ayrıca mutluluk duyuyoruz.  Yerel yönetimde Selçuklu Belediyemiz,  merkezi yönetim ve üniversitemizle birlikte okullarımızda öğrencilerimiz, öğretmenlerimizle ve velilerimizle beraber böylesine geniş alana yayılmış çok fazla proje yok. Bu projenin uzun soluklu olmasının ülkemizin ve dünyanın geleceğine anlamlı bir yol haritası şekillendireceğini, ümit vaat edeceğini biliyorum” şeklinde konuştu.

SEDEP’in yerelden çıkmış sürdürülebilir ve kendisini yenileyen önemli bir proje olduğuna dikkat çeken Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy: “ Bu projeyi uzun soluk gerçekleştirdiğimizi için ayrıca önemsiyoruz. Bu yıl özellikle öğretmen akademisi, sanat atölyeleri ve doğa okulu şeklinde yeni etkinlikler eklendi projemize” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından SEDEP’in 7.yıl işbirliği protokolüne imzalar atıldı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English