Son Dakika Haberler

Beykoz'da organize suç örgütü elebaşı Sedat Şahin ile iki korumasının yakalandığı çiftlik evine düzenlenen operasyonun görüntüleri ortaya çıktı

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Organize suç örgütü elebaşı Sedat Şahin ile iki korumasının gözaltına alındığı Beykoz'daki çiftlik evine düzenlenen operasyonun görüntüleri ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan soruşturma kapsamında suç örgütü lideri olarak aranan Sedat Şahin'in Beykoz İlçesi Öğümce Mahallesi'nde bulunan bir villada saklandığının tespit edilmesi üzerine bahse konu adrese 17 Mayıs'ta hava destekli yapılan operasyonda, örgüt lideri Sedat Şahin, örgüt yöneticisi H.K. ve örgüt üyesi T.Ç. isimli şahıslar yakalanmıştır." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, adreste yapılan aramada 2 lav silahı, 4 savunma tipi el bombası, AK-47 marka 10 uzun namlulu silah, Thompson marka 1 makineli tüfek, M4 marka 1 makineli tüfek, 12 değişik çap ve markalarda tabanca, değişik çapta yaklaşık 3 bin 900 fişek, bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen malzemeler, susturucu, gece görüş dürbünü, sis ve ışık bombası, 3 sahte nüfus cüzdanı, 3 yabancı şahıslar adına düzenlenmiş sahte pasaport, örgüt faaliyetlerini içeren çok sayıda belge ve doküman ele geçirildiği bildirildi.

Şüpheli şahıslar hakkında "suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, tasarlayarak ve kan gütme saikiyle kasten öldürmeye azmettirme, kasten yaralamaya azmettirme, nitelikli yağma ile 6136 SKM" suçlarından işlem yapılacağının belirtildiği açıklamada, soruşturma işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, operasyon sırasında çekilen görüntüleri de basın mensuplarına dağıttı.

- Operasyonun geçmişi

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın koordinesinde Organize Suçlarla Mücadele Şube ve Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin dün düzenlediği operasyonda, kamuoyunda "Şahinler" olarak bilinen organize suç örgütünün elebaşı Sedat Şahin ile iki koruması Beykoz'da ormanlık alandaki bir çiftlik evinde yakalanmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce 2016'nın Aralık ayında 5 ilde düzenlenen operasyonda, kamuoyunda "Sarallar" ve "Şahinler" olarak bilinen iki ayrı organize suç örgütüne mensup 52 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerin adreslerinde 27 ruhsatsız tabanca, 8 tüfek, 1 Uzi marka otomatik silah, 1 kuru sıkı tabanca, jammer cihazı, silahlar için kullanılan susturucu, 1 GPS cihazı, 1 miğfer, 2 çelik yelek ve çok sayıda mermi ele geçirilmişti.

Zanlılar hakkında "suç işlemek amacıyla organize suç örgütü kurmak ve yönetmek, suç örgütüne üye olmak, kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, yağma, yağma amaçlı tehdit, tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirmek, 6136 sayılı kanuna muhalefet, kasten yaralama" suçlarından işlem yapılırken, aralarında Sedat Şahin'in de yer aldığı firardaki bazı şüpheliler hakkında arama kararı çıkarılmıştı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English