Son Dakika Haberler

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: "Hakkaniyetli ve adil bir seçimin gerçekleşmesi için seçmen kayıtlarıyla ilgili girişimlerimizi sürdüreceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçmen kayıtlarının takipçisi olduklarını belirterek, "Hakkaniyetli ve adil bir seçimin gerçekleşmesi için seçmen kayıtlarıyla ilgili girişimlerimizi sürdüreceğiz." dedi.

Gürer, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 24 Haziran seçiminden sonra Niğde Ulukışla'daki seçmen sayısında bin 700 artış olduğunu ve savcılığın seçmen sayısıyla ilgili inceleme başlattığını anımsattı.

Seçmen sayısıyla ilgili AK Parti, CHP ve MHP'nin itirazlarının 3 bin 814'e ulaştığını ve polisin kontrollere başladığını anlatan Gürer, "bazı mahallelere gidilmeden incelemelerin yapıldığı" yönünde iddialar bulunduğunu aktardı. Bu konudaki müracaatlarının sürdüğünü ifade eden Gürer, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ulukışla'da şu anda İlçe Seçim Kurulu Başkanlığını yapan hakim, AK Parti'nin Ümraniye gençlik kolu başkanı iken 15 Temmuz sonrası avukatlıktan hakimliğe geçmiş biri. Biz sayın hakimin tarafsızca görevini yapacağını umut ediyoruz ama AK Parti'nin gençlik kolu başkanlığından gelen bir hakimin varlığı, seçmenler üzerinde de şüphe yaratıyor. Seçmen değişiminde, 'Ulukışla'nın cazibesi arttı, ilçeye geliş fazla' denilen noktada, çocukların ve 19 yaşın altında nüfusun bölgeye gelmeyip yalnız seçmenlerin gelmesi de manidar. Bu konunun takipçisiyiz. CHP Genel Merkezi, bu konuda titiz çalışma yürütüyor ve Türkiye genelinde bu tür seçmen hareketlerini yakından takip edip ilçe başkanları vasıtasıyla itirazlar gerçekleşiyor. Süreç sona erinceye kadar da hakkaniyetli ve adil bir seçimin gerçekleşmesi için seçmen kayıtlarıyla ilgili girişimlerimizi sürdüreceğiz."

Helal Akreditasyon Kurumuyla ilgili düzenlemelerin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulunda dün bir konuşma yaptığını ve domuz, at ve eşek etinin gıdada kullanılmasına dikkati çektiğini anımsatan Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığının taklit ve tağşiş ürünlerle ilgili listeyi yayınlamasını istedi. Vatandaşın ne yediğini bilmesi gerektiğini vurgulayan Gürer, "AK Parti, 2006'da domuz etinin kasaplık hayvan olmasına izin verdi. Domuz şu an kasaplık hayvan eti. Bireyin tercihidir ama bunu tüketmek istemeyen yurttaşa, bilgisi dışında bunun yedirilmesini kabul etmek mümkün değil." diye konuştu.

Türkiye'nin geleceğinin tarım ve hayvancılıkla kurtulabileceğine işaret eden Gürer, robotlaşmayla çok sayıda fabrikada insanların işsiz kalacağını, tarım ve hayvancılığın yaygınlaştırılması ve sanayinin geliştirilmesiyle, ülkede işsizliğin önleneceğini dile getirdi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English