Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Şebi Arus her kültürden insanı Konya'da buluşturuyor

Konya'da, Şebi Arus adıyla bilinen "Hazreti Mevlana'nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri" yerli ve yabancı turistlerin katılımıyla devam ediyor.

Bu yıl "Selam Vakti" ana temasıyla düzenlenen törenlere ilişkin, açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konyalıların, Türkiye'nin ve dünyanın en prestijli organizasyonları arasında yer alan Şebi Arus'a yurt içi ve dışından katılan misafirleri en güzel şekilde ağırladığını söyledi.

Etkinliklere gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Altay, "Sadece Valilik ve Belediye olarak değil, tüm Konyalılar gelen misafirlerimize hizmet için çaba sarf ediyor. Bu yıl programlarımız Çevre ve Şehircilik Bakanımızın katılımıyla başladı. İnşallah 17 Aralık'taki Şebi Arus gününde Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla final programı yapılmış olacak." diye konuştu. 

- "Mevlana'yı anlama ve anlatma açısından fırsat oluşturuyor"

Yurt içi ve dışından binlerce kişinin Hazreti Mevlana'nın "gel" davetine icabet ettiğini dile getiren Altay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ziyaretçilerin gelişiyle Konya adeta bir bayram havasına bürünüyor. Bu da Hazreti Mevlana'yı anlama ve anlatma açısından bir fırsat oluşturuyor. Günümüz dünyasında herhalde en çok ihtiyacımız olan, Hazreti Mevlana'nın söylemlerinin insanlar tarafından anlaşılması, yaşatılması ve ifade edilmesi. Biz de buna katkı sağlamaya gayret ediyoruz."

Altay, etkinlikler kapsamında sema törenlerinin hafta içi tek, hafta sonları iki seans gerçekleştirildiğine değinerek, "Pazartesi günü ise Uluslararası Spor Salonu'nda 10 bin kişinin katılacağı bir program yapılacak. Onun da biletleri tükenmek üzere. Her zaman olduğu gibi Hazreti Mevlana'ya ve sema programına talep çok yüksek." ifadelerini kullandı.

Son yıllarda özellikle İranlıların Şebi Arus törenlerine ilgisinin arttığına işaret eden Altay, şunları kaydetti:

"Mesnevi'nin orijinalinin Farsça olması İranlıların ilgisini arttırıyor ama aslında dünyanın her yerinden ziyaretçimiz var. Yurt içinden de tekrar tekrar gelenler var. Bazı sanatçılarımızın uzun yıllardır her Şebi Arus'a katıldığını biliyoruz. Şu anda Konya adeta tüm dünyayı misafir ediyor. Her renkten, her kültürden insan şu anda Konya'da Hazreti Mevlana'nın himayesinde buluşuyor." 

Konya'da, 7 Aralık'ta başlayan "Hazreti Mevlana'nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri", Mevlana'nın vefat ettiği gün olan ve Şebi Arus (düğün gecesi) olarak bilinen 17 Aralık'ta sona erecek.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English