Son Dakika Haberler

Sarraf'ın Kanlıca'daki yalısı ile Kandilli'deki tarihi köşkün kaçak bölümlerinin yıkılabileceği belirtildi CHP'li Hüseyin Sağ: "Casus Rıza Sarraf'ın kaçak yapılaşmaları bilirkişi ve Boğaziçi İmar Müdürlükleri tarafından tespit edilen yalı ve köşk ile ilgili yıkım yapacak mısınız? Daha neyi bekliyorsunuz?" AK Parti Grup Başkanvekil Yardımcısı Faruk Aydın: "Söz konusu yıkım ile ilgili encümen kararı alındı. Yasal süreç devam ediyor. O gün de gelecek diye düşünüyorum"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin aralık toplantısında Rıza Sarraf'ın kaçak villalarının yıkılması gündeme getirildi.

Meclis 2. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ın başkanlık ettiği toplantıda CHP'li Meclis Üyeleri Hüseyin Sağ, Deniz Erzincan ve Nadir Ataman'ın imzasıyla Sarraf'a ait İstanbul Boğazı'ndaki yalı ve köşkü ile ilgili bir soru önergesi sunuldu.

Sağ, okuduğu önergede, Sarraf'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz'ın talimatıyla Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nce gönderilen yazıda, "Türkiye Cumhuriyeti'nin, iç ve dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri yabancı devlet lehine siyasi ve askeri casusluk maksadıyla temin ettiği" gerekçesiyle ABD'deki mahkemede tanık olarak dinlenen kişinin mal varlıklarına Türkiye'de el koyma kararı verildiğini hatırlattı.

Boğaz'da bulunan yalı ve yine Kandili'deki tarihi köşkün ne olacağını merak edildiğinin altını çizen Sağ, şunları kaydetti:

"Casus Rıza Sarraf'ın kaçak yapılaşmaları, bilirkişi ve Boğaziçi İmar Müdürlükleri tarafından tespit edilen yalı ve köşk ile ilgili yıkım yapacak mısınız? Daha neyi bekliyorsunuz? Boğaziçi İmar Müdürlüğü, İBB'ye bağlı ve dolayısıyla Mevlüt Uysal'a bağlı. Bakalım yeni başkan, Kadir Topbaş gibi kulağının üzerine mi yatacak, yoksa Casus Rıza Sarraf'ın kaçak yapılarını yıkacak mı?"

Hüseyin Sağ'ın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekil Yardımcısı Faruk Aydın ise yalı ve köşk ile ilgili olarak yasal durumun devam ettiğini belirtti.

Aydın, "Söz konusu yıkım ile ilgili encümen kararı alındı. Yasal süreç devam ediyor. O gün de gelecek diye düşünüyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Meclis 2. Başkanı Gümüşdağ, Sağ ve arkadaşlarının soru önergesini oylayarak başkanlık makamına havale etti.

Rıza Sarraf'ın Beykoz Kanlıca'da bulunan tarihi Mehmet Arif Bey Yalısı, 23 pafta 112 ada 4 ve 5 parsellerde, bilirkişi raporu ve Boğaziçi İma Müdürlüğü tarafından kaçak yapılaşma tespit edilmişti. Yine Sarraf'a ait, Üsküdar Kanlıca'da 958 ada 1 parselde bulunan tarihi köşkle ilgili Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından 2 bin 708 metrekare kaçak yapıların olduğu belgelenmişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English