Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

“Sanayide üretene destek olma mecburiyetimiz var”

Beyşehir ilçesinde, sabah buluşmaları kapsamında sanayi esnafıyla biraraya gelen Belediye Başkanı Murat Özaltun, “Sanayide üreten hemşerilerimize destek olma mecburiyetimiz var”dedi.

Hamidiye Mahallesi’nde yapımı devam eden Yeni Sanayi Sitesi’nde düzenlenen kooperatif üyesi sanayi esnafıyla kahvaltılı istişare toplantısında buluşan Özaltun, Beyşehir’in yürütülen çalışmalarla yeni bir sanayi sitesine daha kavuşmakta olduğunu söyledi. 

Site inşaatının tamamlanmasının ardından İlçe Belediyesi ile ilgili yapılabilecekler konusunda sanayi esnafına daha önceki verdiği sözlerini hatırlatan Özaltun, “Beyşehir’de yeni bir sanayi sitesi yapılıyor. ‘Siz işinizi bitirin, biz de üzerimize düşen ne varsa yapacağız’ dedik. Benim için bu sanayi sitesi konusu önemli. Biz eski sanayi sitesinde istenmeyince tel örgü çekemedik ama giriş kapılarını yaptık. Giriş kapıları yapılmadığında, tel örgüler çekilmediğinde sanayi tam manası ile gözükmüyor. Beyşehir’de hep BÜSAN Sanayisi gibi bir sanayi sitesi hayalim vardır. Burası aslında böyle bir sanayi sitesi yapılabilir. İnşallah inşaatlar bittikten sonra buraya bir tel örgü, bir giriş kapısı yapacağız.”dedi.

Özaltun, Beyşehir’de son dönemde yaşanan sanayileşme hamlesine de dikkat çekerken, silah sanayisinin geldiği noktaya değindi. Beyşehir’in av tüfeği üretim merkezi olan mahallelerinde artık milli piyade tüfeği MPT-76’nın ana tedariğinin yapılmaya başlandığını, bölgede yivli av tüfeği üretiminin başlayacağını ve  savunma sanayisinde ilçe olarak ön plana çıkmaya başladıklarını anlatan Özaltun, mermer ve tekstil sektörünün yanısıra diğer değişik sektörlerde de Beyşehir’in adından söz ettirmeye başladığını, bunun haklı gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Özaltun, dolayısıyla Beyşehir’de sanayiye, sanayiciye ve bu alandaki üretime de çok önem verdiklerini, daha da gelişmesi noktasında her türlü destek ve katkıyı vermeyi sürdüreceklerini kaydetti.

“İMKANIMIZ,GÜCÜMÜZ VAR BALIKÇI BARINAĞI YAPAMIYORUZ” 

Belediye Başkanı Murat Özaltun, konuşmasında, Beyşehir Gölü Milli Parkı konusunda yatırımlarla alakalı yaşadıkları sıkıntılara da değindi.

Beyşehir Belediyesi olarak imkanları ve güçleri olmasına rağmen balıkçıların ve bölge halkının  beklentisi olan balıkçı barınağını ilçeye kazandırma konusunda bugüne kadar bir netice elde edememenin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını dile getiren Özaltun, buna rağmen bu konuda yürüttükleri mücadeleyi sonuna kadar, kararlılıkla sürdüreceklerinin altını çizdi.

Özaltun, “Beyşehir’in yarısı orman, yarısı sit alanı, yarısı göl… Geriye bakıldığında hiçbir şey kalmıyor. Dolayısıyla bazı noktalarda elimiz kolumuz bağlı kalıyor. Gölün kenarında  1993 yılında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel tarafından Beyşehir Gölü milli park ilan edilmiş. Bu milli park ilanından sonra şimdi benim Kuşluca’da oturan kardeşim evinin çatısını tadilat yapmak istiyor, yapamıyor. Yeşildağ’da benim besici hemşerim ahır yapmak istiyor, ahır yapamıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız Eşrefoğlu Camisi’nin karşısına gölün üzerinde yüzer balıkçı barınağı, yat limanı yapacak. Her şey hazır, devlet yatırımı ve projeyi ayarlamış. 38 kurumun 37’sinden olumlu görüş gelmiş yapılabileceği konusunda. Fakat milli parklardan ‘uzun devreli gelişim planı olmadığından buraya yüzer balıkçı barınağı, yal limanı yapılamaz’ diye olumsuz görüş veriliyor. Su Ürünleri Kooperatifi başkanımız geliyor, ‘balıkçılarımıza barınak lazım’ diyor. Kendisine ‘tamam yapalım, devlet olarak da, belediye olarak da imkanımız, gücümüz var.’diyorum. Ama, gölün üzerine bir şey yaptığınızda bir kişi sizi şikayet ettiğinde ağır cezadan yargılanıyorsunuz. Nitekim geçmişte bunun çok sayıda örneği yaşandı, insanlar maalesef mağdur oldu”diye konuştu.

Başkan Özaltun, toplantının sonunda kendisine eşlik eden AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Beyşehir Müdürü Ali Özdemir, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, Yeni Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Osman Akçapa ve beraberindekilerle sanayi sitesi inşaat alanını gezdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English