Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sanayici reformların hızlanmasını istiyor

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSTİM OSB) Başkanı Orhan Aydın, hükümetin açıkladığı reform paketinin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Hepsi olumlu şeyler. Teşhisler doğru ama bunun uygulama süreçleri çok önemli. Örneğin mesleki eğitim çok önemli. Bununla ilgili yapılması gerekenleri hızlıca yapıp hayatın içine sokmamız lazım" dedi.

Sanayici reformların hızlanmasını istiyor
Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelecek 4 yıl boyunca seçim yapılması beklenmediğini, reel sektöre ilişkin konuların daha fazla gündeme gelmesini umut ettiklerini söyledi.

Geçen yılın, iki seçim yapılması nedeniyle zihinsel olarak yorucu geçtiğini ifade eden Aydın, bu yıla ise istikrar ümidiyle başladıklarını dile getirdi.

Bu anlamda hükümetin vaat ve reformlarının yerine getirilmesinin önemli olduğunun altını çizen Aydın, reform alanlarının tespit edilmesi kadar hayata geçiş hızının da önemli olduğunu kaydetti. Aydın, "Bunlar yukarılarda konuşuluyor ama bunların sokağa gelmesi, iş yerimize girmesi önemli. Hayata yeterince dokunan icraatlar çok değerli. Bu noktada da bürokrasinin biraz sahaya inip hayatın içine girmesi lazım" diye konuştu.

- "Reform alanlarına ilişkin teşhisler doğru"

Reformların hayata geçmesinin sanayiciye etkilerinin nasıl olacağına ilişkin de görüşlerini paylaşan Aydın, "Hepsi olumlu şeyler. Teşhisler doğru ama bunun uygulama süreçleri çok önemli. Örneğin mesleki eğitim çok önemli. Bununla ilgili yapılması gerekenleri hızlıca yapıp hayatın içine sokmamız lazım. Tek başına yazıp çizmek bir anlam ifade etmiyor. OSTİM olarak nitelikli eleman sorunun çözüldüğünü görmüyorum. Ne zaman göreceğim? Bu reformlar ne kadar hızlı hayata geçerse o zaman" değerlendirmesinde bulundu.

Hukuk sistemine ilişkin sorunlara da değinen Aydın, sanayicilerin yargı sürecinini uzaması nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarına dikkati çekti.

"Ben şu an mahkemede verdiğim dosyada ne söylediğimi unutmuşum. 6 yıl olmuş. Bu artık adalet olmaktan, hak ve hukuk aramaktan çıkıyor" ifadesini kullanan Aydın, bu tür sorunların gerek yerli gerek yabancı yatırımcılar açısından çok kritik konular olduğunun altını çizdi.

- Enerjide yerli üretim vurgusu

Türkiye'nin özellikle enerji üretimi ile ilgili bütün makineleri ithal ettiğinin altını çizen Aydın, bunun sürdürülemez bir durum olduğunu vurguladı.

OSTİM olarak bu konudaki önerilerini de paylaşan Aydın, "Kurduğumuz kümelenmelerin hepsi yerli üretime odaklı ama bunu kamuya taşıdığımız zaman amalar, fakatlar başlıyor" dedi.

Savunma Sanayi Müsteşarlığının yerli katkı konusundaki uygulamalarının diğer sanayi kollarında da uygulanması gerektiğini dile getiren Aydın, bu konuda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının çabalarına destek olunmasının önemine işaret etti.

İthal edilen malların yerli imkanlarla üretilmesini amaçlayan Sanayi İşbirliği Programının uygulanmadığını belirten Aydın, "Kamudaki karar verici durumda olan arkadaşların bizim tarafımızda mı yoksa karşı tarafta mı olduğu konusunda tereddütlerimiz var" görüşünü dile getirdi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English