Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sanayi ve üretime destek tasarısı Genel Kurulda

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: "Katar, Türkiye'nin müttefiki. Katar'ın Türkiye'de yatırımları var, Katar'a bizim silah ihracatımız var" "Türkiye'de geliştirdiğimiz ilk milli insansız hava araçlarını ihraç ettiğimiz ülkelerden birisi Katar"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Katar'ın Türkiye'nin müttefiki olduğunu belirterek "Katar'ın Türkiye'de yatırımları var, Katar'a bizim silah ihracatımız var. Türkiye'de geliştirdiğimiz ilk milli insansız hava araçlarını ihraç ettiğimiz ülkelerden birisi Katar." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 65. ve 90. maddelerini kapsayan dördüncü bölümü üzerinde siyasi parti grupları söz aldı.

MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, tasarıya ilişkin eleştirilerini dile getirirken reform olarak nitelendirilebilecek bir düzenlemenin bu tasarıda olmadığını söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da tasarıda maalesef sanayi ve üretim zihniyetinin olmadığını iddia etti.

Kuşoğlu, "Tasarıdan zeytin ve meralarla ilgili maddeler çıkarıldıktan sonra bizim itiraz edeceğimiz maddeler yok ama bu tasarıya reform demek de yanlış." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz'in geçen günkü konuşmasında, 70 bin traktör üretildiğini söylediğini ifade eden Kuşoğlu, "AK Parti milletvekilleri de bu sözleri alkışladı. Bu rakam çok yüksek bir rakam değil. Bizim traktörde 1 milyon 273 bin stokumuz var. Bizim büyük düşünmemiz lazım. İngiltere'de bin hektar işleyen arazi başına 87 traktör var, bizde ise 36 traktör. Sayın Bakan, 'yerli otomobil üreteceğiz' dedi. Dünyada artık insansız, elektrikli araçlar söz konusu. Böyle bir ortamda, sadece otomobil üretmek yeterli olmaz, farklı olmanız lazım." ifadelerini kullandı.

- Bakan soruları yanıtladı

Bakan Faruk Özlü, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin, yabancı konuklarını, onların ne söyleyeceğine göre belirlemediğini belirten Özlü, "Biz konuğumuzu kendi stratejimize, politikamıza göre belirliyoruz ve buna göre hareket ediyoruz. Yabancılar, AB, diğer uluslararası kuruluşlar tabii ki birtakım yorumlar yapabilirler, raporlar yazabilirler, biz bunları okuruz ama bu raporlara, yorumlara göre kendi konumuzu tayin etmeyiz." dedi.

Bakan Özlü, yurt dışında OSB kurulmasıyla ilgili soru üzerine, "Gebze'den bir OSB Yönetim Kurulu Başkanı geldi, Rusya Kazan'da OSB kurmak istediğini söyledi. Bir de TOBB ile birlikte Filistin'de OSB kurulması çalışması var." diye konuştu.

Katar'ın Türkiye'nin müttefiki olduğunu kaydeden Özlü, "Katar'ın Türkiye'de yatırımları var, Katar'a bizim silah ihracatımız var. Türkiye'de geliştirdiğimiz ilk milli insansız hava araçlarını ihraç ettiğimiz ülkelerden birisi Katar'dır." ifadesini kullandı.

Tasarının görüşmeleri, 4. bölümde yer alan maddelerle ilgili önergelerle devam ediyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English