Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sanayi ve üretime destek tasarısı Genel Kurulda

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: "(CHP'nin, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü) Bu Anayasa herkesi bağlar. Yargı da buna uygun şekilde davranacak, yasama da uygun şeklide davranacak, yürütme de uygun şekilde davranacak. Dolayısıyla da demokratik ülkelerde herkes demokratik tepkisini kullanmakta serbest" "Biz kesinlikle şunda çok iddialıyız, eğitimde eksiklikler olabilir ama geçmişten çok daha iyiyiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CHP'nin Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne ilişkin, "Bu Anayasa herkesi bağlar. Yargı da buna uygun şekilde davranacak, yasama da uygun şeklide davranacak, yürütme de uygun şekilde davranacak. Dolayısıyla da demokratik ülkelerde herkes demokratik tepkisini kullanmakta serbest." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın görüşülmesine devam edildi.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Yılmaz, demokratik olarak bir protestoda bulunmanın, demokratik toplumlarda kesinlikle normal olduğunu belirterek, "Hukuka uymak kaydıyla, hukuk çerçevesinde... Herkes, her şeyi beğenmek zorunda değil. Beğenmediği hususta da hukuk çerçevesinde yerine getirir." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Anayasa'nın 138. maddesini gündeme getirdiğini anımsatan Yılmaz, CHP'nin, Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne katılan milletvekillerine ilişkin, "Dolayısıyla bu katılanlar suç işledi mi? Onu hakimler, savcılar değerlendirir." diye konuştu.

Anayasa'nın 138. maddesini hatırlatan Yılmaz, "Şu anda görüşülen bir dava var. Birinci aşaması, daha ikinci aşaması var, ola ki Yargıtay bozacak, ola ki onaylayacak, dolayısıyla bilmiyoruz. Eğer millet vicdanında karşılık bulmazsa mahkeme kararları kağıt üzerinde kalır. Eğer millet gerçekten 'Bu, adalete uygun' derse o zaman herkesin hukuka saygı göstermesi gerekir." dedi.

Yılmaz, mahkemelerin bağımsız olduğunu dile getirerek, "Bu Anayasa herkesi bağlar. Yargı da buna uygun şekilde davranacak, yasama da uygun şeklide davranacak, yürütme de uygun şekilde davranacak. Dolayısıyla da demokratik ülkelerde herkes demokratik tepkisini kullanmakta serbest." ifadesini kullandı.

İmam hatip okullarının sayısının fazla olduğu yönündeki bir eleştiri üzerine Yılmaz, "Vatandaşın talep etmediği bir şeyi açsanız da siz boşuna açmış olursunuz, kapısını açarsınız, içinde hiçbir öğrenci kalmaz." açıklamasında bulundu.

-"Meslek liselerinin oranı yüzde 44"

Bakan Yılmaz, Türkiye'de meslek liselerinin oranının yüzde 44 olduğunu aktararak, bu oranı 2023'e kadar yüzde 60'a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. İmam hatip okullarının oranının ise yüzde 13-14 düzeyinde bulunduğunu bildiren Yılmaz, meslek eğitimini memleket meselesi olarak gördüklerini vurguladı.

Yılmaz, ortaöğretim kurumlarının haftalık ders çizelgesinin, eğitim alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmeler dikkate alınarak öğrencilerin sahip olması gereken bilgi, beceri, değer ve tutumlar bağlamında gözden geçirildiğini, ayrıca zorunlu eğitimin bir bütün olarak ele alınması gerekliliğinden hareketle yeniden düzenlendiğini kaydetti.

Haftalık ders çizelgelerine ilişkin bilgi veren Yılmaz, şu değerlendirmede bulumdu:

"Uygulamadaki haftalık ders çizelgesinde 9. ve 10. sınıflarda ortak dersler arasında yer alan tarih dersi 11. sınıflara da iki ders saati olarak ortak dersler arasına konulmuştur. Tarihimizin bir bütünü olarak geçmişten günümüze kadar kopukluk olmadan kronolojik bütünlük içerisinde öğretilmesini sağlamak adına 11. sınıf ortak dersleri arasında yer alan Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi 12. sınıfa alınmıştır.

Biz kesinlikle şunda çok iddialıyız, eğitimde eksiklikler olabilir ama geçmişten çok daha iyiyiz. Ülkenin milli geliri bunu gösterir, ülkenin şu an geldiği değerler bunu gösterir, gideceğimiz yer de. Eğitim iyiye gidiyor, eksiklikleri de biliyoruz."

-"Eğitimin kalitesini artırmak öncelikli hedefimiz"

Yılmaz, eğitimin kalitesini artırmanın öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, sadece ilkokulda, ortaokulda, lisede değil, yükseköğretimde de eğitimin kalitesini artırmak istediklerini vurguladı.

Görüşülmekte olan tasarıya yükseköğretimde eğitim kalitesini artırmak adına, ihtisaslaşma görevi ve Kalite Kurulunu getirdiklerini hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu pakette bir değişiklik daha yapıldı. Danışma Kurulunu getirdik. Bu ne yapacak? Üniversitelerimizin birinin bir diğerinin benzeri olmasını istemiyoruz, her birisinin ayrı bir kimliğinin olmasını istiyoruz. Herkes aynı bölümü açmasın, herkes dilediği gibi kontenjan belirlemesin, Sağlık Bakanlığının olacağı, Çalışma Bakanlığının olacağı, Milli Eğitim Bakanlığının olacağı, Yükseköğretim Kurulunun olacağı, esnaf odalarının olacağı, sanayicilerin olacağı, sektörün de olacağı herkes bir araya gelsin, hangi bölümlere ihtiyaç varsa onları açalım diye… Dolayısıyla, yükseköğretimde de bir kalite var. Genel Kurulumuz kabul ederse ve yasalaşırsa, önümüzdeki dönemden itibaren Yükseköğretim Kurulunda da ihtisaslaşmanın yasal dayanağı olacak, Kalite Kurulunun yasal dayanağı olacak, Danışma Kurulunun da yasal dayanağı olacak."

Yılmaz, Türkiye'nin, uluslararası küresel yatırımları çekme konusunda da geçmişe göre daha iyi konumda olduğunu belirterek, "Geçmişe göre iyiyiz ancak daha almamız gereken mesafe olduğunu da biliyoruz. Bizim amacımız kimseyle düşmanlık etmek, kavga etmek değil. Bakın, sayın Başbakanımızın göreve gelince ilk söylediği şey, (Dostlukları artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız.) Bu doğrultuda ilerliyoruz." sözlerine yer verdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English