Son Dakika Haberler

Anadolu Ajansı haberine göre;
SAMSUN (AA) - Samsun'da iki plaja verilen mavi bayraklar törenle göndere çekildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesine ait Fener Plajı ile aynı bölgedeki bir otelin plajının, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen mavi bayrak almaya hak kazanması dolayısıyla tören düzenlendi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Fener Plajı'nda düzenlenen törende, mavi bayrak alınabilmesi için çeşitli kriterlerin yerine getirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, söz konusu şartları eksiksiz uygulayan büyükşehir belediyesi ile otel yetkililerine teşekkür etti.

Vatandaşları çevre kirliliği konusunda duyarlı olmaya davet eden Şahin, "Atakum ilçesinde sahilinde yürüyüşe çıktığımda bazı şeyleri gördüğümde üzülüyorum. Burada vatandaşlar çok güzel şekilde yürüyüş yapıyor ama insanlarda bir çekirdek sorunu var. Oturakların yanlarına çöp kutuları konmasına rağmen insanlar çekirdek kabuklarını yere atıyorlar. Sabah kalktığımızda oralar temizleniyor ancak buralar katı yakıtlı makinelerle temizlendiği için bir yandan da çevre kirliliği oluşuyor. Ayrıca araçlardan da zaman zaman dışarıya atıklar atılıyor. Samsunlu dostlarımız bu konuda hassasiyet gösterirlerse seviniriz." ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da kentin tüm atık su ve serbest yüzey sularını sistematik bir şekilde şehrin sahillerinden uzaklaştıran bir altyapı oluşturduklarını belirterek, "Bunları yaptıktan sonra Samsun, TÜRÇEV'e başvurdu. 20 aylık bir süreçten sonra Fener Plajı ve otelin plajı mavi bayrak aldı. Bunu almak zor bir süreç. Bunu almak bir spor kulübünün birinci lige çıkması gibi bir şey. Orada sürdürülebilir olmanız gerekiyor. Önümüzdeki yıl inşallah 6-7 noktamızda mavi bayrak dalgalandıran bir şehir statüsünde olacağız." diye konuştu.

TÜRÇEV Başkanı Rıza Tevfik Epikmen ise mavi bayrak almanın son derece zor bir süreç olduğunu vurguladı. Türkiye'nin 444 mavi bayrağa sahip olduğunu dile getiren Epikmen, "Burada, Türkiye'nin kazandığı 444 mavi bayrak ve 21 marinayı temsilen bütün ülkenin resmi bayrak törenini yapıyoruz. Mavi bayrak sadece plajlarda çekip dalgalandırdığınız, boş bir etiket değil. Mavi bayrak almak son derece zorlu bir süreçtir. 32 tane farklı kriteri yerine getirerek ve bu kriterleri devam ettirerek ancak alınabilir. Mavi bayrak alması çok zor, kaybetmesi çok kolay bir süreçtir." dedi.

Konuşmaların ardından plajlardaki direklere mavi bayraklar çekildi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English