Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme iddiaları

Eski Sakarya Emniyet Müdürleri Aktaş ve Bilkay'ın da aralarında olduğu 10 emniyet mensubu hakkında "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "kişiler arasındaki aleni konuşmaları kaydetmek" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı Tutuklu sanıklardan Bilkay'ın tahliyesine karar verildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
SAKARYA (AA) - Eski Sakarya Emniyet Müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 10 emniyet mensubu hakkında "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "kişiler arasındaki aleni konuşmaları kaydetmek" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması yapıldı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ali Bilkay, tutuklu ve tutuksuz yargılanan 7 polis memuru ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada kimlik tespitlerinin ardından haklarındaki suçlamalar hatırlatılan sanıklar savunmalarını yaptı.


Sanık polis memuru Erkan Öztürk, üstlerinin verdiği talimat doğrultusunda dinleme işlemini gerçekleştirdiklerini söyledi. Kendisinin basit bir polis memuru olduğunu, bu nedenle üstlerinin verdiği emri sorgulama gibi bir vasfının olmadığını belirten Öztürk, iddianamede üzerine atfedilen suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini istedi.

Diğer polis memurları da dinlemelerin kanuna uygun yapıldığını öne sürerek, tahliye talebinde bulundu.

Eski Sakarya Emniyet Müdürü Ali Bilkay ise İstihbarat Şube Müdürlüğünde gerçekleştirilen dinlemelerin nasıl ve ne şekilde yapıldığını bilmediğini iddia etti.

İddianamede yer alan suçlamaları reddeden Bilkay, tahliyesini talep etti.

Sanıkları dinleyen mahkeme heyeti, Ali Bilkay'ın tahliyesine, 6 polis memurunun ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

- Davanın konusu

Eski Sakarya Emniyet Müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 10 emniyet mensubu hakkında, "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ve "kişiler arasındaki aleni konuşmaları kaydetmek" suçlarından dava açılmıştı.

İddianamede, eski AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, eski Ferizli L Tipi Cezaevi Müdürü Metin Sönmez, eski Sakarya Valiliği Hukuk İşleri Müdürü Mustafa Taş, eski Sakarya İl Jandarma Komutan Vekili İsmail Güzel, eski Sakarya Vali Yardımcısı Adem Saçan, eski Sakarya Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Orhan Bayraktar, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz'un eski danışmanı Süleyman Karakuş, Emniyet Müdürü Oğuz Çuhadar, polis memurları Erdal Karataş ve Ayhan Kibaroğlu'nun "Ergenekon terör örgütü"; Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Emniyet Müdürleri Nurgül Ada, Mehmet Fatih Ersoy, Yüksel Usta, Şinasi Dur, Hayati Bayazıt ve Nadi Şimşek, Emniyet Amiri Hüseyin Kopuzoğlu, polis memurları Mustafa Remzi Der, Tekin Polat ve Yunus Yaman'ın "organize suç örgütü faaliyetleri" kapsamında dinlendiği, memur raporunda ve mahkeme talep yazısında, bu kişilerin görevlerine ilişkin bilgilere yer verilmediği öne sürülmüştü.

Aktaş'ın 50 yıl 8 aydan 236 yıla, Bilkay'ın 34 yıl 10 aydan 162 yıl 3 aya, eski İstihbarat Şube Müdürü Murat Akça'nın da 69 yıl 8 aydan 324 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması, diğer sanıklar hakkında da çeşitli hapis cezaları talep edilmişti.


Öte yandan, Ali Bilkay 25 Ağustos 2016'da İzmir'de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olmak" suçundan tutuklanmıştı. Firari Mustafa Aktaş ve Akça'nın yakalanması için başlatılan çalışmalar ise sürüyor.

- İddianameden

Sakarya'da, aralarında eski il emniyet müdürleri Aktaş ve Bilkay ile eski İstihbarat Şube Müdürü Akça'nın da yer aldığı, meslekten ihraç edilen 10 emniyet çalışanının yargılandığı "usulsüz dinleme" iddialarına ilişkin davayla aynı sanıklar hakkında FETÖ/PDY'ye yönelik açılan dava birleştirilmişti.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 257 sayfalık iddianamede, 10 sanık hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, iftira, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, silahlı terör örgütüne üye olma, devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme ve suç uydurma" suçlamaları yer alıyor.

İddianamede, meslekten ihraç edilen eski Sakarya Emniyet Müdürleri Aktaş ve Bilkay, eski İstihbarat Şube Müdürü Akça, komiser Zakir Tütüncü ile polis memurları Erkan Öztürk, Ahmet Yaz, Abdülhamit Ata, Mehmet Dikbaş, Gökhan Ağpınar ve Mustafa Işık hakkında birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 16 yıl 2 aydan 34 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English