Son Dakika Haberler

Haklarında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan dava açılan, aralarında öğretmen, esnaf ve çiftçiler ile 4 eski emniyet mensubunun bulunduğu 6'sı tutuklu 44 sanıktan 3'ü adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliye edildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 6'sı tutuklu 44 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesince, özel olarak hazırlanan Ferizli Spor Salonu'ndaki duruşmaya, 4 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Sanık savunmalarının tamamlandığı duruşmada, tanıkların beyanları alındı.

Tanık M.A, sanıklar arasında yer alan polisleri tanıdığını söyledi.

20 yıllık polis memuru olduğunu 12 seneden beri Kocaali ilçe Emniyet Amirliğinde çalıştığını belirten M.A, "Sanıklardan Hasan Dede ve Ali Duru TOKİ konutlarında oturuyorlardı. Ben bizzat bu şahısların Karasu ilçesinde iddia edilen evde sohbet toplantılarına katıldıklarını hiç görmedim ancak H.Y, karakolun içerisindeki konuşma sırasında kendisinin sohbetlere davet edildiğini, bir kere gittiğini, tutumlarını beğenmediği için bir daha gitmediğini söyledi, kim tarafından davet edildiğini söylemedi." diye konuştu.

M.A, karakolda gruplaşma ve kayırmalar olduğunu, bazı polislerin kayrıldığını dile getirerek, karakolda genellikle STV ve Bugün TV kanallarının izlendiğini kaydetti.

Daha sonra söz alan sanık avukatları, tanık beyanlarından aleyhte olan hususları ve suçlamaları kabul etmediklerini, müvekkillerinin savunmalarına katıldığını belirterek, tahliye ve beraatlarını istedi.

Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, "ByLock" yazışma içeriğinin İl Emniyet Müdürlüğünden istenmesi için müzekkere yazılmasına, 3 sanığın tutukluluk halinin devamına, 3 sanığın ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) kapatılan, aralarında Kocaali Eğitim Gönüllüleri Derneği üyesi öğretmen, esnaf ve çiftçiler ile 4 eski emniyet mensubunun da bulunduğu 44 sanık hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede ayrıca emniyet mensubu sanıklar hakkında "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Kocaali Eğitim Gönüllüleri Derneğinin 23 Temmuz 2016'da KHK ile FETÖ/PDY ile bağlantısı ve irtibatı nedeniyle kapatıldığı ve dernekte arama yapıldığı belirtilen iddianamede, aramada FETÖ/PDY'nin finans ayağında bulunan, örgütün adam kazanma ve propaganda amacıyla kullandığı birçok kitap, dergi, gazete ve doküman ele geçirildiği kaydedildi.

İddianamede, Kocaali ilçesine ait 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimine ilişkin sandık sonuç tutanaklarının ele geçirilmesiyle derneğin kuruluş amacı dışında faaliyette bulunduğunun belirlendiği belirtilerek, sanıkların eylem, strateji ve amacı doğrultusunda "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü" ile süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk arz eden organik bağlantı içerisinde bulundukları ve bu şekilde örgütün hiyerarşik yapısına dahil olarak üzerilerine atılı suçları işlediklerinin anlaşıldığı ifade edildi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English