Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Sahil Güvenlik Komutanlığının 36. kuruluş yıl dönümü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Devletimizin gücüyle orantılı olarak, her geçen gün gerek teknik gerekse personel kapasitesi genişleyen Sahil Güvenlik Komutanlığımız, özellikle uyuşturucu ve düzensiz göç konularında küresel çapta etki yaratan başarılarına her gün bir yenisini eklemeye devam etmektedir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Devletimizin gücüyle orantılı olarak, her geçen gün gerek teknik gerekse personel kapasitesi genişleyen Sahil Güvenlik Komutanlığımız, özellikle uyuşturucu ve düzensiz göç konularında küresel çapta etki yaratan başarılarına her gün bir yenisini eklemeye devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Soylu, Sahil Güvenlik Komutanlığının 36. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, sorumlulukları, tıpkı görev yaptıkları masmavi denizler gibi uçsuz bucaksız olan Sahil Güvenlik Komutanlığının kuruluşunun 36. yıl dönümünün heyecan ve gururu içinde olduklarını belirtti.

Ülkenin kıyılarındaki ve denizlerindeki güvenlik sorumluluğunun, hem nitelik hem de nicelik açısından dünyadaki diğer ülkelere göre oldukça fazla olduğuna işaret eden Soylu, Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrili olması bir yana, bu denizlerin doğu ve batı arasındaki ana geçiş güzergahları üzerinde bulunmasının meseleyi çok farklı boyutlara taşıdığını bildirdi.

Bakan Soylu, uyuşturucu, tarihi eser, sigara, alkol ve hatta insan başta olmak üzere akla gelebilecek, kaçakçılığı yapılan her şeyin, denizlerden geçişinin, beyaz üniformalı vatan evlatlarının sorumluluğunda olduğuna dikkati çekti.

Sahil Güvenlik personelinin üniformaları gibi bembeyaz ve tertemiz vicdanlarının, ölümden kaçıp bir botun içinde başka bir ölümün kucağına atılan çaresiz insanların, yegane umudu olduğunu vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"İşte bu ağır yükün üstesinden gelebilmek, ancak şanlı bir tarih, fedakarlık bilinci, kabiliyet ve yüksek bir vatan sevgisiyle mümkündür. Komutanlığımızın başarısının sırrı, her kademeden personelimizin bu hasletlere fazlasıyla sahip olmasında yatmaktadır. Devletimizin gücüyle orantılı olarak, her geçen gün gerek teknik gerekse personel kapasitesi genişleyen Sahil Güvenlik Komutanlığımız, özellikle uyuşturucu ve düzensiz göç konularında küresel çapta etki yaratan başarılarına her gün bir yenisini eklemeye devam etmektedir."

Soylu, dayandığı köklü gelenek ve kültür bakımından yüzyıllara varan bir geçmişe sahip Sahil Güvenlik Komutanlığının kuruluşunun 36. yıl dönümünü kutlayarak, kuruma emeği geçen herkesi sevgi ve saygıyla selamladığını belirtti.

Soylu, bembeyaz üniformayı giymiş bütün geçmiş büyükleri, şehitleri, gazileri de rahmet ve şükranla andı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English